Πολιτική

Διευκρίνιση Άδωνι για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

Διευκρίνιση Άδωνι για τη δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τι είπε για την ελάχιστη ανάπαυση ενός εργαζομένου

Διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του στον ΣΚΑΪ για δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τονίζεται, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ρητώς διευκρινίζετι η δυνατότητα εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το Προεδρικό Διάταγμα του 1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος.

Η διευκρινιστική δήλωση του υπουργείου Εργασίας:

«Στο Σχέδιο Νόμου που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι για κάθε περίοδο 24 ωρών η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments