Ελλάδα

Associated Press: Το ζωολογικό πάρκο της Ελλάδας που σερβίρει φαγητό στα ζώα μέσα σε πάγο, λόγω καύσωνα

Associated Press: Το ζωολογικό πάρκο της Ελλάδας που σερβίρει φαγητό στα ζώα μέσα σε πάγο, λόγω καύσωνα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Το Associated Press δημοσίευσε αφιέρωμα για τον τρόπο με τον οποίοι οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σερβίρουν γεύματα στα ζώα.

Το Associated Press δημοσίευσε αφιέρωμα για τον τρόπο με τον οποίοι οι υπεύθυνοι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σερβίρουν γεύματα στα ζώα.

Συνοδεύοντας το ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, στέκεται στο γεγονός πως μερικά από τα γεύματα των ζώων σερβίρονται μέσα σε κομμάτια πάγκου, λόγω της έντονης ζέστης που επικρατεί στη χώρα μας.

»Τα ζώα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έξω από την ελληνική πρωτεύουσα τρέφονταν με κατεψυγμένα γεύματα την Παρασκευή, καθώς οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου και επρόκειτο να αυξηθούν περαιτέρω, στο τέταρτο κύμα καύσωνα σε λιγότερο από ένα μήνα. Μια πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου έκαιγε επί 11 διαδοχικές ημέρες, προκαλώντας την εκκένωση 20.000 ανθρώπων, κυρίως τουριστών. Τα ζώα του νησιού ήταν λιγότερο τυχερά.

»Καθώς η πυρκαγιά διέσχισε ορεινά δάση και ένα φυσικό καταφύγιο, εκτιμάται ότι κάηκαν 2.500 ζώα και κυψέλες μελισσών, καθώς και 50.000 ελαιόδεντρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Γεωργίας. Ελάφια, σύμβολο της Ρόδου, βρέθηκαν νεκρά στην άκρη του δρόμου.»

Ο ζωολογικός κήπος, ο οποίος βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, φροντίζει ένα τραυματισμένο ελάφι και αρκετές χελώνες – μερικές από τις οποίες είναι εφοδιασμένες με ρόδες για να βοηθούν την κινητικότητά τους – οι οποίες υπέστησαν εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Ρόδο.

»Ο έφορος του ζωολογικού κήπου Αντώνης Μπάλας προέτρεψε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να προσέχουν περισσότερο τα ζώα τους σε περιόδους ακραίας ζέστης, σημειώνοντας ότι πολλές από τις δημοφιλείς φυλές κατοικίδιων ζώων προέρχονται από τα εγγενή ψυχρότερα κλίματα της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.

»”Σε γενικές γραμμές, η ζέστη επηρεάζει τα ζώα με τον ίδιο τρόπο που επηρεάζει και τους ανθρώπους”, δήλωσε ο κ. Μπάλας, αφού τάισε παγωτά φρούτα σε λεμούριους με δακτυλιοειδή ουρά, μερικοί από τους οποίους σκαρφάλωσαν στους ώμους του για να σερβιριστούν πρώτοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments