Γεωπολιτικά

«Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε»! Το BBC «προσγειώνει» τους «θεωρητικούς» της «σωστής πλευράς της ιστορίας»

«Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε»! Το BBC «προσγειώνει» τους «θεωρητικούς» της «σωστής πλευράς της ιστορίας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το BBC στην ανάλυση του παραδέχεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε»! Το BBC σε μία εκτενή ανάλυση του ,διαψεύδει με τρόπο εκκωφαντικό και με αποδείξεις όσους προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και ταυτόχρονα κατηγορούν ως «φιλορώσους» όσους προσπαθούν να δουν την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο του πολέμου με ρεαλισμό.

Το BBC στην ανάλυση του παραδέχεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την ασφάλεια της Ευρώπης. Η «σωστή πλευρά» της ιστορίας έχει θέμα και δυστυχώς αυτό θα μας επηρεάσει με τις άκρως επιπόλαιες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το BBC υπενθυμίζει ότι επί 18 μήνες οι Ουκρανοί αμύνονταν και μετά από τη βροχή δισεκατομμυρίων που έλαβαν από τη Δύση επιχείρησαν τη φετινή θερινή αντεπίθεση. Δυο μήνες μετά από την έναρξη της τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Η δημοσιογραφική ομάδα του BBC ανέλυσε βίντεο, μίλησε με ειδικούς και εξέτασε τους χάρτες. Όλα αποδεικνύουν το φιάσκο της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Οι αριθμοί μιλούν: οι Ρώσοι εξακολουθούν να ελέγχουν απόλυτα το 1/5 της Ουκρανίας και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται πόλεις όπως το Ντονέτσκ και η Μαριούπολη. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει απόρθητες θέσεις άμυνας.

Σε δύο μήνες τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν προχωρήσει, το πολύ, περίπου 10 μίλια (16 χιλιόμετρα) σε δύο περιοχές κατά μήκος του μετώπου μήκους 100 μιλίων (160 χλμ) της περιοχής, σύμφωνα με ανεξάρτητη ανάλυση.

Σημειώνεται πρόοδος, αλλά είναι πιο αργή από ό,τι ήλπιζαν η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται σε τρία μέτωπα, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και εκπαίδευση που παρέχεται από τη Δύση, και ψάχνουν αδύναμα σημεία σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου μήκους 1.125 χιλιομέτρων. Οι Ρώσοι έχουν κατασκευάσει εκτεταμένες οχυρώσεις σχεδόν σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Τι θα ακολουθήσει;

Ενώ η Ρωσία έχτιζε τις άμυνές της, η Ουκρανία συγκέντρωνε νεοσύστατες τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, πολλές από αυτές εκπαιδευμένες στην Ευρώπη και εφοδιασμένες με καλύτερο εξοπλισμό από τους Ρώσους.

Η Ουκρανία έχει τώρα τη δυνατότητα να εκτοξεύει πυραύλους, ρουκέτες ή βλήματα βαθιά πίσω από τις ρωσικές γραμμές – χτυπώντας τις αποθήκες καυσίμων, τους κόμβους πυρομαχικών και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου, κάτι που θα μπορούσε να αποδυναμώσει την άμυνα της Ρωσίας εκ των έσω.

Ο πύραυλος Storm Shadow που παρέχεται από τη Βρετανία, για παράδειγμα, έχει βεληνεκές άνω των 150 μιλίων (240 χλμ) και επέτρεψε στην Ουκρανία να ωθήσει ορισμένες από τις θέσεις της Ρωσίας πιο μακριά από την πρώτη γραμμή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments