Ελλάδα

Εγγραφα-ντοκουμέντο: Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε ακόμα και πού θα έμεναν οι κροάτες χούλιγκαν

Εγγραφα-ντοκουμέντο: Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε ακόμα και πού θα έμεναν οι κροάτες χούλιγκαν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τρία δελτία πληροφόρησης προειδοποιούσαν όχι μόνο για την επικείμενη άφιξη των νεοναζί οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, αλλά και τα μέρη όπου θα φιλοξενούνταν από οργανωμένους του Παναθηναϊκού, καθώς και τις προετοιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ να τους «αντιμετωπίσουν»

Οι αποκαλύψεις για τη δράση των κροατών χούλιγκαν οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και για τα πόσα γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ για τους στόχους τους στην Αθήνα, είναι πλέον καταιγιστικές. Κατ’ ουσίαν περιγράφουν μια τραγωδία εν αναμονή –και αυτή συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, παραμονή του αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό για τα προκριμματικά του Champions League, στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και οδήγησαν στον θάνατο ενός 29χρονου φίλου του Δικεφάλου. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, προχώρησε μεν την Τρίτη στην καρατόμηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, κυρίως από τμήματα της Τροχαίας Εθνικών Οδών, απ’ όπου πέρασε η αυτοκινητοπομπή των Κροατών, όμως φαίνεται πως το πρόβλημα είναι πιο δομικό: η Αστυνομία γνώριζε όχι μόνο για την επικείμενη άφιξη των νεοναζί χούλιγκαν από το Ζάγκρεμπ, αλλά και το πού αυτοί θα έμεναν, τον βαθμό των φιλικών τους σχέσεων με οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού –με τους οποίους έχουν χρόνια αντιπαράθεση οι οργανωμένοι της ΑΕΚ, καθώς και τις προετοιμασίες των τελευταίων για ένα «ραντεβού» –ένα ραντεβού που έγινε ραντεβού θανάτου για τον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη. 

Αυτό αποκαλύπτεται μέσα έγγραφα-δελτία πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους που ήρθαν στη δημοσιότητα την Τρίτη καταδεικνύουν ότι όλα ήταν σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. Και μάλιστα για έναν αγώνα για τον οποίο η UEFA είχε διατάξει να μην υπάρξει μετακίνηση οργανωμένων οπαδών των φιλοξενουμένων, ακριβώς για τον φόβο των επεισοδίων. Το πρώτο έγγραφο, το οποίο είχε ημερομηνία 6 Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Κυριακή, και έφεραν στο φως το newsit.gr και το kathimerini.gr, προειδοποιούσε για τα εξής: Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute – στην Ελλάδα αναμένεται να αφιχθούν περίπου 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, της οργάνωσης Bad Blue Boys. –αυτοί θα φιλοξενηθούν από οπαδούς του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι «αδελφοποιημένοι» και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία. –κάποιοι άλλοι ενδέχεται να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας αρ. 115, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες της Δευτέρας. 

Στο δεύτερο έγγραφο, με ημερομηνία 7 Αυγούστου, δηλαδή Δευτέρα, υπήρχε η προειδοποίηση ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν λάβει γνώση για την άφιξη των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, «γεγονός που έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις τους και συζητούν για δικές τους ενέργειες». 

Ενα τρίτο έγγραφο προειδοποιούσε ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο (πέταλο) της «OPAP ARENA» στις 7 μ.μ. της Δευτέρας «με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments