Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ποιοι 29 θα είναι επισκέψιμοι;

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ποιοι 29 θα είναι επισκέψιμοι;

Πηγή Φωτογραφίας: ναυτικα χρονικα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα φάρων, πολλοί φάροι στη χώρα μας θα είναι ανοιχτοί ώστε ο κόσμος να τους θαυμάσει.

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά θα έχουν οι επισκέπτες την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Καθώς και να γνωρίσουν τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε 29 φάρους της χώρας με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Αυγούστου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 20:00, τους φάρους σε πολλά μέρη της χώρα.

Ποιοι φάροι θα είναι επισκέψιμοι Ανοιχτεί θα είναι οι φάροι σε Αγ. Νικόλαο Κέας, Ακρωτήρι Θήρας, Αρκίτσα Φθιώτιδας, Μουδάρι Κυθήρων, Βρυσάκι Λαυρίου, Γερόγομπο Κεφαλονιάς, Γουρούνι Σκοπέλου, Δρέπανο Χανίων, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Καστρί Οθωνών, Σχινάρι Ζακύνθου, Κρανάη Γυθείου, Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης, Μελαγκάβι Λουτρακίου, Πλάκα Λήμνου, Κόρακα Πάρου, Κοκκινόπουλο Ψαρών, Αλεξανδρούπολη, Ταίναρο Λακωνίας, Κόπραινα Άρτας, Κακή Κεφαλή Χαλκίδας, Μονεμβασιά Λακωνίας, Λάκκα Παξών, Βασιλίνα Εύβοιας, Πάππα Ικαρίας, Σπαθί Σερίφου, Δουκάτο Λευκάδας, Κατάκολο Ηλείας και Κόγχη Σαλαμίνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments