Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Πρόβλημα ενόψει της έναρξης της Super League και η διαφαινόμενη λύση

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Πρόβλημα ενόψει της έναρξης της Super League και η διαφαινόμενη λύση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήρε… μετάθεση σε ημέρα που ο Παναθηναϊκός κάνει την πρεμιέρα του στη Super League

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται για μια ακόμα φορά τα «χτυπήματα» των χούλιγκαν. Τελευταίο του θύμα, ο Μιχάλης Κατσουρής. Ο φίλος της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του από τους δολοφόνους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι φέρονται να είχαν συνεργασία με Έλληνες χούλιγκαν (μεταξύ των συλληφθέντων υπήρξαν κάποιοι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού).

Η UEFA έστειλε» το ματς της OPAP Arena να γίνει το επόμενο Σάββατο (19.08.2023) ημερομηνία που διεξάγεται μέρος της πρώτης αγωνιστικής της Super League 1. Το ματς της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα πήρε αναβολή, αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που χρειάζεται να ξεπεραστεί.

Την ώρα που η κατάσταση στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ θυμίζει… καζάνι που είναι έτοιμο να «σκάσει» (σ.σ. την Τετάρτη υπήρξε μέχρι και κάλεσμα συνδέσμου, για να υπάρξουν επιθέσεις σε οπαδούς του Παναθηναϊκού), η Super league και η αστυνομία πρέπει να πάρει μια απόφαση.

Μετά και τη νίκη του επί της Μαρσέιγ, ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες να περάσει στα playoffs του Champions League. Σε αυτή την περίπτωση, θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από το «ζευγάρι» Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία). Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 22-23 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 29-30/8.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δίνει το επόμενο Σάββατο (19.08 – 22:00) πρώτο του ματς στη φετινή Super League το προσεχές Σάββατο στο «Απ. Νικολαΐδης», με τον Ατρόμητο.

Αυτό σημαίνει πως τη στιγμή που στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ θα υποδέχεται την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός θα δίνει ματς πρωταθλήματος, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους.

Λογικά και με τις υπάρχουσες συνθήκες, η αστυνομία θα θέλει να αποφύγει το συγκεκριμένο γεγονός. Με το ματς της ΑΕΚ όμως να μην μπορεί να πάρει νέα αναβολή, αυτομάτως τα… βλέμματα στρέφονται στο ματς του Παναθηναϊκού.

Η Super league δεν έχει κάνει ακόμα κάποια κίνηση για αλλαγή του αγώνα των «πρασίνων» και πιθανότατα όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τον επαναληπτικό του «τριφυλλιού» με την Μαρσέιγ. Σε περίπτωση αποκλεισμού, θα υπάρχει άμεσα κενή ημερομηνία για να γίνει το ματς με τον Ατρόμητο. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν αποκλείεται το ματς να μετατεθεί και τη Λίγκα να ψάχνει ημερομηνία (το ίδιο ισχύει και για το ΑΕΚ – Παναιτωλικός, για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments