Πολιτισμός

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία φωτογραφίας Nature inFocus 2023

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία φωτογραφίας Nature inFocus 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Euronews.com

Φωτογραφίες που καταγράφουν μοναδικές στιγμές της άγριας φύσης και κρίσιμα ζητήματα διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα των βραβείων φωτογραφίας Nature inFocus ανακοινώθηκαν στο φεστιβάλ Nature inFocus που πραγματοποιήθηκε στο Jayamahal Palace στο Bengaluru της Ινδίας, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Τα βραβεία τιμούν φωτογράφους που καταγράφουν μοναδικές στιγμές της φυσικής ιστορίας και κρίσιμα ζητήματα διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργούν κάθε χρόνο έναν εντυπωσιακό κατάλογο ευφάνταστων και καλλιτεχνικών εικόνων.

Νικητής στην κατηγορία «Άγριο τοπίο & Ζώα στο βιότοπό τους» Amit Eshel, The Things You Do for Love

Μπορεί να μοιάζει με το σκηνικό της επόμενης “Mission Impossible”, αλλά για τα ibexes της Νουβίας, τα βραχώδη εδάφη σε μεγάλο υψόμετρο είναι το σπίτι τους. Το ευάλωτο αυτό είδος είναι γνωστό για τα μεγάλα ημικυκλικά κέρατά του, την ικανότητά του να σκαρφαλώνει βουνά με ευκολία και τις μάχες μεταξύ των αρσενικών κατά την περίοδο της αναπαραγωγής. Οι επιδείξεις κυριαρχίας ξεκινούν με την επίδειξη των εντυπωσιακών κεράτων τους. Αν αυτό το κόλπο δεν πιάσει, έρχεται η ώρα να κλιμακώσουν την κατάσταση σπρώχνοντας τον αντίπαλο και κυριολεκτικά να κλειδώσουν τα κέρατά τους.

Νικητής στην κατηγορία «Άγριο τοπίο & Ζώα στο βιότοπό τους» Dileep SS, Worlds Apart

Όταν σκέφτεται κάποιος το Ντουμπάι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι αρχιτεκτονικά θαύματα που φαίνεται να αγγίζουν τον ουρανό. Τα ψηλά κτίρια μπορεί να είναι το σήμα κατατεθέν του Ντουμπάι, αλλά ένας άλλος κόσμος συνυπάρχει παράλληλα με τη λάμψη, όπου η άγρια ζωή ευδοκιμεί στην έρημο. Η εικόνα αντιπαραβάλλει αυτούς τους δύο κόσμους: τους πανύψηλους ουρανοξύστες με την ατελείωτη άμμο, και αποτελεί υπενθύμιση στον άνθρωπο να κοιτάξει πέρα από το τσιμέντο.

Ειδική μνεία στην κατηγορία «Άγριο τοπίο & Ζώα στο βιότοπό τους» Amit Vyas, The Land of Stripes

Αν η ουσία του Ranthambore θα μπορούσε να αποτυπωθεί σε ένα καρέ, τότε θα ήταν αυτό. Tο τοπίο γίνεται τόσο ομιχλώδες στο Ranthambore πάρα πολύ σπάνια. Και όταν μια τίγρη επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για να εμφανιστεί, είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Ειδική μνεία στην κατηγορία «Άγριο τοπίο & Ζώα στο βιότοπό τους» Sergey Gorshkov, The Rarest of Them All

Μια από τις σπανιότερες γάτες στον κόσμο, η λεοπάρδαλη Αμούρ σίγουρα κερδίζει την προσοχή. Το απειλούμενο με εξαφάνιση αιλουροειδές αντιμετωπίζει διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένης της λαθροθηρίας για τη γούνα του. Ενώ υπάρχουν κατάλληλοι βιότοποι σε όλη τη Ρωσία και την Κίνα, αυτές οι λεοπαρδάλεις απειλούνται από την έλλειψη θηράματος.

Νικητής στην κατηγορία «Πορτρέτα Ζώων» Christian Ziegler, The Bonobo and His Pet

Το μπονόμπο είναι το τελευταίο είδος μεγάλου πιθήκου που έχει ταυτοποιηθεί και είναι ένας από τους πλησιέστερους ζωντανούς συγγενείς μας. Εδώ, ένα άγριο μπονόμπο που έπιασε ένα κουτάβι μογγόζας το φροντίζει σαν κατοικίδιο. Αργότερα απελευθέρωσε το ζώο σώο και αβλαβές. Αυτή η συμπεριφορά έχει καταγραφεί μόνο μία φορά στο παρελθόν από την καθηγήτρια Barbara Fruth σε αυτή την τοποθεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments