EDITOR'S PICK

ΗΠΑ: Ο Τραμπ χλευάζει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ χλευάζει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών

Πηγή Φωτογραφίας: fosonline.gr

Ο πρώην πρόεδρος έσπευσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να «εκδικηθεί» τις αμερικανίδες παίκτριες και ειδικά την σταρ της ομάδας, Μέγκαν Ραπίνο, μετά την ήττα τους στα πέναλτι από τη Σουηδία, στο Μουντιάλ της Αυστραλίας. Η ομάδα τον είχε σνομπάρει το 2019, όταν είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, και δεν είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο

Για τους περισσότερους Αμερικανούς, η ήττα της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών από την αντίστοιχη της Σουηδίας και ο αποκλεισμός της από το Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ένα  σοκ. Για τον Ντόναλντ Τραμπ έχει εξήγηση: Φταίει ο Τζο Μπάιντεν. Οι Αμερικανίδες ηττήθηκαν στα πέναλτι, την Κυριακή, από τις Σουηδέζες. Ετσι, μένουν εκτός των προημητελικών, κάτι πρωτοφανές για την καλύτερη ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου στον κόσμο, που είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα Μουντιάλ.

Ο Τραμπ, ο οποίος πιθανότατα θα πάρει το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024, έγραψε το ίδιο βράδυ στην προσωπική του πλατφόρμα στα social media ότι «η σοκαριστική και εντελώς απρόσμενη ήττα της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ από τη Σουηδία είναι απόλυτα συμβολική του τι συμβαίνει στο μεγάλο μας έθνος υπό τη διακυβέρνηση του απατεώνα Τζο Μπάιντεν». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ κοντράρεται με τη συγκεκριμένη εθνική ομάδα, όπως θυμίζει το Politico. Είναι γνωστό άλλωστε, το άχτι που της έχει από παλιά ο πρώην πρόεδρος.

Το 2019, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος, η ομάδα είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά η αρχηγός της, Μέγκαν Ραπίνο, είχε δηλώσει ότι η ομάδα δεν πρόκειται να παρεβρεθεί σε καμία επίσημη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο όσο εκείνος ήταν πρόεδρος. Η Ραπίνο είναι ανοιχτά λεσβία και οδήγησε τον μεγάλο αγώνα της εθνικής ομάδας γυναικών για ίσα δικαιώματα και αμοιβές σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους, τον οποίο κέρδισαν πανηγυρικά. Ο Τραμπ της το φύλαγε. Η 38χρονη Ραπίνο ήταν ανάμεσα στις παίκτριες που έχασαν πέναλτι στον αγώνα της Κυριακής και μάλισατ στην τελευταία της εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής, αφού είχε ήδη ανακοινώσει ότι στο τέλος της σεζόν θα κρεμάσει τα παπούτσια της.

Ο Τραμπ έσπευσε να την κατακεραυνώσει: «Πολλές από τις παίκτριές μας είναι ανοιχτά εναντίον της Αμερικής. Καμία άλλη χώρα δεν συμπεριφέρθηκε έτσι. Το κίνημα woke σημαίνει αποτυχία. Ωραίο σουτ Μέγκαν, οι ΗΠΑ πάνε κατά διαόλου. Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments