Ελλάδα

Τζανάκης για υποπαραλλαγή Eris: Δεν καταλαβαίνει από καλοκαίρι – Μεγαλύτερη η ανησυχία για το φθινόπωρο

Τζανάκης για υποπαραλλαγή Eris: Δεν καταλαβαίνει από καλοκαίρι – Μεγαλύτερη η ανησυχία για το φθινόπωρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού», επισήμανε η κ. Παγώνη

Την ανησυχία που επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για τη νέα υποπαραλλαγή Eris του κοροναϊού , μετέφερε το πρωί της Δευτέρας 14/08, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι η «αναστάτωση» που έχει δημιουργηθεί θα συνεχιστεί και το φθινόπωροΗ παραλλαγή Eris είναι ανησυχητική, γιατί μεταλλάσσεται και γιατί δεν υπακούει στους κανόνες της εποχικότητας», είπε αρχικά ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, «συνήθως αυτού του είδους οι ιοί βρίσκονται σε ύφεση το καλοκαίρι, σε αντίθεση όμως με αυτόν που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από εποχές και ήδη έχει διπλασιάσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους θανάτους από κοροναϊό».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, η «αναστάτωση» από την Eris θα είναι ακόμα μεγαλύτερη το φθινόπωρο, με τον ίδιο να προβλέπει ότι θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό τμήματος του πληθυσμού, δηλαδή για τους άνω των 65 και τις ευπαθείς ομάδες, όπως γίνεται για παράδειγμα με το εμβόλιο της γρίπης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους νέους και υγιείς ανθρώπους που θα κολλήσουν κοροναϊό, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και μοιάζει με κοινό κρυολόγημα.

To κρίσιμο, ωστόσο, κατά τον Νίκο Τζανάκη είναι τα άτομα αυτά να προφυλάξουν τυχόν ευάλωτα μέλη των οικογενειών τους και να απευθυνθούν στους γιατρούς για να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments