Διεθνή

Μελόνι: Μετά τις τράπεζες, βάλλει κατά των αεροπορικών εταιρειών

Μελόνι: Μετά τις τράπεζες, βάλλει κατά των αεροπορικών εταιρειών

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: ATHINA984.GR - Η ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ, ΕΒΔΟΝΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ FORBES.

Μετά την τραπεζική αναστάτωση που προκλήθηκε, νέα εστία τριβών γίνεται η σχέση κυβέρνησης και αεροπορικών εταιρειών.

Οι ιταλικές αεροπορικές εταιρείες, χωρίς καμία εξαίρεση, αντέδρασαν έντονα απέναντι στο ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στο ύψος των εισιτηρίων πτήσεων εσωτερικού, το οποίο φαίνεται να σχεδιάζει η Ιταλική κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν την παρέμβαση των Βρυξελλών για το μέτρο που επιδιώκει να φέρει η Τζόρτζια Μελόνι. Από την πλευρά της η Κομισιόν χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις από την ιταλική κυβέρνηση, ούτως ώστε να κατανοήσει τον λόγο που οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν αναφορά για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

«Ανησυχούμε έντονα ότι αν αυτός ο νόμος υιοθετηθεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα φαινόμενο ντόμινο, που θα έχει αποτέλεσμα την υιοθέτηση παρόμοιων κανονισμών και από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Άνταλμπερτ Γιανς.

Σύμφωνα με το ζήτημα που αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια, οι τιμές κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής θα περιορίζονται στο 200% της μέσης ετήσιας τιμής, ενώ θα περιορίζεται η χρήση «αλγορίθμων προφίλ». «Κάναμε μια παρέμβαση σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντόλφο Ούρσο.

Στην προσπάθεια της να εξυπηρετήσει το αφήγημα της σύγκρουσης με τον εταιρικό κόσμο και τα υπερκέρδη, η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι προσπαθεί με ακόμα έναν τον τρόπο να αποδείξει πως έχει τη δύναμη να περιορίσει τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα.

Υπενθυμίζεται πως πριν μία εβδομάδα, η κυβέρνηση Μελόνι ανακοίνωσε την επιβολή φόρου ύψους 40% στα έκτακτα κέρδη των ιταλικών τραπεζών, την οποία όμως αναγκάστηκε να αναστείλει αμέσως, μετά την αντίδραση των αγορών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments