EDITOR'S PICK

Γκρέις Κέλι: Πωλείται 11,5 εκατ. ευρώ η αγαπημένη βίλα διακοπών της πριγκίπισσας του Μονακό

Γκρέις Κέλι: Πωλείται 11,5 εκατ. ευρώ η αγαπημένη βίλα διακοπών της πριγκίπισσας του Μονακό

Πηγή Φωτογραφίας: Thess culture, Οι βίλες όπου τα μέλη των βασιλικών οικογενειών περνούν τις διακοπές τους

Αυτή η ιστορική βίλα στη Γαλλική Ριβιέρα αποτελούσε κάποτε το αγαπημένο μέρος διακοπών της Γκρέις Κέλι, της αείμνηστης πριγκίπισσας του Μονακό. Γνωστή ως «Les Moulins du Villars», η πολυτελής έπαυλη βγήκε πρόσφατα προς πώληση στην τιμή των 11,5 εκατ. ευρώ.

Οι βίλες όπου τα μέλη των βασιλικών οικογενειών περνούν τις διακοπές τους δεν είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να περιγραφεί ως «συνηθισμένο». Η γραφική έπαυλη στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου η Γκρέις Κέλι, η αείμνηστη πριγκίπισσα του Μονακό, θεωρούσε ως «προσωπικό καταφύγιο ειρήνης», είναι μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ακινήτου.

Γνωστό ως «Les Moulins du Villars» και φωλιασμένο σε ένα αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων στο χωριό Ζιλέτ, μεταξύ Νίκαιας και Μονακό, αυτό το εκπληκτικό κτήμα βγήκε μόλις πώληση για 11,5 εκατ. ευρώ από το διεθνές τμήμα ακινήτων του οίκου Sotheby’s.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός φέρεται να γοητεύτηκε από την ιστορική έπαυλη σε ένα από τα πρώτα της ταξίδια στην τοποθεσία το 1980, με την κόρη της, πριγκίπισσα Καρολίνα. Μάλιστα ανέπτυξε φιλικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες και επέστρεψε μόνη της αρκετές φορές στην κατοικία πριν από τον θάνατό της, τον Σεπτέμβριο του 1982, σε τροχαίο ατύχημα σε ηλικία 52 ετών. Δώρισε ακόμη και δύο αγάλματα, τα οποία εκτίθενται μέχρι σήμερα στο χώρο.

Το ακίνητο χτίστηκε τον 14ο αιώνα σε ένα φυσικό καταφύγιο στις όχθες του ποταμού Latti και λειτούργησε αρχικά ως αλευρόμυλος και ελαιοτριβείο. Μετατράπηκε σε πολυτελές καταφύγιο από τον κόμη Jean Fernand Joseph Gouin de Roumilly στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Το κτήμα άλλαξε χέρια τα τελευταία χρόνια, με τους πιο πρόσφατους ιδιοκτήτες να έχουν το έχουν αποκτήσει το 2006 και στη συνέχεια να ανακαινίζουν εκτενώς την κύρια βίλα.

Το κτίριο διαθέτει 1.800 τετραγωνικά μέτρα χώρου διαβίωσης μοιρασμένα σε τέσσερις ορόφους που συνδέονται με ανελκυστήρα. Περιλαμβάνει επτά υπνοδωμάτια, χώρους καθιστικού και τραπεζαρίας που χωρίζονται από έναν παλιό τροχό νερόμυλου που περιβάλλεται από γυαλί, δύο κουζίνες, ένα γραφείο, αίθουσα πολυμέσων, κελάρι κρασιού και δωμάτιο πλυντηρίων.

Στους εξωτερικούς χώρους, οι κήποι είναι γεμάτοι με ελιές, οπωροφόρα και κυπαρίσσια και φιλοξενούν μια θερμαινόμενη πισίνα υπερχείλισης που πλαισιώνεται από μια υπαίθρια καμπάνα, καθώς και δύο λαχανόκηπους, ένα θερμοκήπιο, γυμναστήριο και γήπεδο τένις που λειτουργεί ως ελικοδρόμιο.

Υπάρχει επίσης ένας ξενώνας δύο δωματίων, γκαράζ τεσσάρων αυτοκινήτων και ένα μερικώς ανακαινισμένο ερείπιο που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή που χρησιμεύει ως χώρος εκδηλώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες για τη βίλα «Les Moulins du Villars» μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του οίκου Sotheby’s.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments