Ελλάδα

Κλίμα παράκρουσης γύρω από τις νέες ταυτότητες

Κλίμα παράκρουσης γύρω από τις νέες ταυτότητες

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Κύκλοι της ελληνικής κοινωνίας αντιδρούν στις νέες ταυτότητες και προετοιμάζονται για συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

Η παράκρουση που ξεκίνησε γύρω από την αντικατάσταση των ταυτοτήτων, σηματοδοτεί την επιστροφή πίσω, στο σωτήριο έτος 2000 όταν επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα να αλλάξει το βασικό έγγραφο ταυτοποίησης των πολιτών.

Δυστυχώς, σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τότε καθώς οι ζηλωτές της κάθε είδους συνωμοσίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας  και την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιδρούν όπως τα καρκινικά κύτταρα. Υπερδιπλασιάζονται, ενώνονται σε μεγαλύτερους όγκους και μετατρέπονται σε θανάσιμο κίνδυνο για τη συλλογική «υγεία» και την πρόοδο.

Οι άνθρωποι που συγκεντρώνονται μπροστά από το αστυνομικό τμήμα για την επανέκδοση των ταυτοτήτων δεν είναι μόνο ακραία θρησκευόμενοι, αλλά και πολλά μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, σκληροπυρηνικών συλλογικοτήτων.

Πριν από λίγες μέρες κατέφτασε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης πούλμαν, γεμάτο καλόγριες από Μοναστήρι του νομού για να καταθέσουν μαζικά αιτήσεις για αντικατάσταση ταυτοτήτων.

Τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια -όσο διαρκεί το έγγραφο- ο Αντίχριστος δεν θα αναγκαστεί να αποκτήσει νέα ηλεκτρονική ταυτότητα που θα σφραγίζεται και θα φέρει τσιπ. Η μετακίνηση των μοναχών με λεωφορεία, η πομπή έξω από το αστυνομικό τμήμα και η ολονύχτια αγρυπνία αποτελούν μέρος των προετοιμασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις δύο συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Κώστας Θεολόγου, αναπληρωτής καθηγητής του Τομέα Ανθρωπιστικών Κοινωνικών Επιστημών και Δικαίου της Σχολής ΕΜΦΕ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επιλέγει να προσεγγίσει αυτές τις διαμαρτυρίες, με το μόνο ίσως τρόπο που είναι πρόσφορος για ανθρώπους κατευθυνόμενους από το θρησκευτικό τους αίσθημα ή και υποκινούμενους από μια θρησκευτική πλάνη.

«Η αστυνομική ταυτότητα αποτελεί εργαλείο της τεχνολογίας που είναι απαραίτητο για τη συνύπαρξη μας σε μια λίγο – πολύ ευνομούμενη κοινωνία. Ένα τέτοιο τεχνολογικό εργαλείο ταυτοποίησης δε θα μας κάνει να πάψουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι ούτε θα αλλοιώσει την ψίχα της ψυχής μας και της πίστης μας» αναφέρει στον ενημερωτικό ιστοχώρο Liberalκαι προσθέτει « Όσοι πιστεύουν το αντίθετο μάλλον πλανώνται από κάποιον δικό τους δαίμονα, εφόσον δεν πιστεύουν στη δύναμη της αγάπης του Θεού, που υπάρχει μέσα μας».

Πολλοί από αυτούς που απορρίπτουν τη νέα ταυτότητα δεν αντιδρούν, επειδή πιστεύουν ότι ο Αντίχριστος τους χαράζει και ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος. Είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διασπάσει τους πολιτικούς «εχθρούς» και να ελέγξει τις πολιτικές απόψεις των πολιτών.

Ο καθηγητής Κοινωνιολογίας κ. Μανούσος Μαραγκουδάκης εκτιμά μιλώντας στον ίδιο ιστότοπο, πως η γενική καχυποψία απέναντι στο κράτος, την επιστήμη και την τεχνολογία είναι η ευρύτερη βάση των αντιδράσεων, που ορθώνονται απέναντι στην πρόοδο αν και σημειώνει, ότι οι περισσότεροι ανήκουν στη θρησκόληπτη δεξιά.

«Οι αντιδράσεις αυτές υποδηλώνουν καχυποψία απέναντι στο κράτος, καχυποψία απέναντι στην επιστήμη και την τεχνολογία. Είναι μια καχυποψία επαρχιώτικη παραδοσιακής φύσεως απέναντι σε αυτό που ονομάζουμε εκσυγχρονιστική πρόοδος» τονίζει ο κ. Μαραγκουδράκης και προσθέτει «οι περισσότεροι που αντιδρούν προέρχονται από τη θρησκόληπτη δεξιά και ανήκουν σε παρεκκλησιαστικά δίκτυα. Αυτό το κομμάτι της κοινωνίας είναι επιρρεπές στη συνομωσιολογία και θεωρεί ότι οι εξελίξεις είναι για να μας ελέγχουν. Στην ουσία διαστρεβλώνουν το ατομικό τους δικαίωμα».

Όποια και αν είναι η αφετηρία τους, οι συμμετέχοντες στο νέο κίνημα κατά της ηλεκτρονικής ταυτότητας αρνούνται στο κράτος το δικαίωμα και την υποχρέωση να θεσπίσει γενικούς κανόνες λειτουργίας. Κάποιοι υποστηρίζουν την εξαίρεση από τους κανόνες αυτούς, επικαλούμενοι τον κίνδυνο να «αποδοθεί κανείς στο κόμμα του διαβόλου» και άλλοι τον κίνδυνο να δημιουργήσει το κυβερνών κόμμα ένα ηλεκτρονικό αρχείο πολιτικών φρονημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments