Πολιτική

Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές

Βουλή: Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τις πυρκαγιές

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: POLITICO.GR - ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα γίνει στο Κοινοβούλιο με αντικείμενο τις πυρκαγιές.

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας βάζουν οι πυρκαγιές, με την αντιπολίτευση να επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση και με τη Νέα Δημοκρατία να δρομολογεί κοινοβουλευτική συζήτηση πολιτικών αρχηγών.

Ιδιαίτερα, τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε δήλωση του. «Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές», αναφέρει.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. «Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει χώρος για κομματικό «ακτιβισμό»

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο συνανθρώπων μας στον Έβρο. Παρά τις συνθήκες συναγερμού και τις ειδοποιήσεις εκκένωσης μέσω του 112, δυστυχώς η παραμονή τους στο δάσος της Δαδιάς απεδείχθη μοιραία.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε διαφορετικές περιοχές. Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη με αυταπάρνηση, κατά τη διάρκεια μιας αντιπυρικής περιόδου στην οποία έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενο στις ημέρες που η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο (επίπεδο 5) εκδήλωσης πυρκαγιών.

Την ώρα της μάχης, δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπαράθεση και κομματικό «ακτιβισμό». Θα έρθει η ώρα του απολογισμού. Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία, μέσω των αρμοδίων αρχών, προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης των πυρκαγιών και εξετάζει κάθε καταγγελία. Φαινόμενα αυτοδικίας ή διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων δεν θα γίνουν ανεκτά».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης σύρεται στη Βουλή μετά από δικό μας αίτημα

«Η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και τέσσερις ημέρες, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, αλλά την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάρρευσης του δήθεν επιτελικού κράτους» τονίζει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης.

Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινωνικής κατακραυγής για τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που κατακαίνε τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση αναγκάζεται να δρομολογήσει σχετική συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την είδηση ότι θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος έσπευσε να τονίζει ότι η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά φυσικά από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ νωρίτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «η ανεπάρκεια και η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους του Κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πυρκαγιές, έχει ως αποτέλεσμα η χώρα, από άκρη σε άκρη, να βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες συνθήκες, που επιβάλλουν την άμεση συστράτευση των δυνάμεων και την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού».

«Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν ολόκληρο μήνα για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αίτημα που επανέλαβε και σήμερα, για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης είναι «πρωτοβουλία Μητσοτάκη» σημείωνει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης.

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάρρευσης του δήθεν επιτελικού κράτους ενώ η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη εδώ και τέσσερις ημέρες, συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, η περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments