Πολιτική

Κικίλιας: Έγιναν εννέα απόπειρες εμπρησμού στoν Αυλώνα – Δεν θα γλιτώσετε

Κικίλιας: Έγιναν εννέα απόπειρες εμπρησμού στoν Αυλώνα – Δεν θα γλιτώσετε

Πηγή Φωτογραφίας: Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος θα ενημερώσει για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στη χώρα. Μαζί του θα βρίσκονται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου. Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Είναι ανεπίτρεπτο και αισχρό», είπε ο υπουργός

Αυστηρό μήνυμα σε έντονους τόνους από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλιας για τις απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα. Για εννέα απόπειρες εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας.

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος».

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε πάνω από τον Αυλώνα, στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, και συγκεριμένα στη θέση «Άγιος Γεώργιος».  Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται.

Αρτοποιός για Πάρνηθα: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς – Δεν εφησυχάζουμε

Χαραμάδα αισιοδοξίας για τη φωτιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Πάρνηθα, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου για την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη, όμως δεν χωρά κανένας εφησυχασμός. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι βελτιωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να εκφράσει ακόμη αισιοδοξία καθώς αναμένονται βορειοανατολικοί άνεμοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών Θέμης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ διευκρινίσει ότι δεν κινδυνεύουν οι Θρακομακεδόνες. Ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στο δήμο Αχαρνών έχουν κάνει 10 με 15 σπίτια.

Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι Θρακομακεδόνων

Σε ετοιμότητα παραμένουν οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων μετά το μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους από το 112 στη διάρκεια της νύχτας το οποίο τους καλούσε να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Κάποιοι μάλιστα ήδη εγκατέλειψαν την περιοχή, όπως ανέφερε νωρίς το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γ.Κούσουλας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments