Nέα της αγοράς

Ford: Νέο εργοστάσιο στον Καναδά – Παγκόσμιος κόμβος στην ηλεκτροκίνηση

Ford: Νέο εργοστάσιο στον Καναδά – Παγκόσμιος κόμβος στην ηλεκτροκίνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Ford Motor Company Analysis Summary/bohatala.com

Το έργο που ανακοινώθηκε είναι η τελευταία επένδυση του εταιρικού κολοσσού στη μικρή κοινότητα βορειοανατολικά του Μόντρεαλ

Συνεργασία με τις νοτιοκορεάτικες εταιρείες κατασκευής εξαρτημάτων μπαταριών SK On Co. και EcoPro BM Co. ανακοίνωσε η Ford Motor Co., η οποία θα κατασκευάσει ένα εργοστασίο ενεργών υλικών καθόδου στο Κεμπέκ αξίας άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η κυβέρνηση του Καναδά και η άρχη του Κεμπέκ χορηγούν δάνεια 644 εκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση στο Becancour, η οποία θα δημιουργήσει τουλάχιστον 345 θέσεις εργασίας και θα εξυπηρετήσει τα εργοστάσια της Ford στον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Το έργο που ανακοινώθηκε την Πέμπτη είναι η τελευταία επένδυση του εταιρικού κολοσσού στη μικρή κοινότητα βορειοανατολικά του Μόντρεαλ, η οποία στοχεύει να γίνει κρίσιμος κόμβος για την αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Becancour αναδεικνύεται σε «στρατηγική τοποθεσία» για τις μπαταρίες και το εργοστάσιο της Ford θα συμβάλει στην εδραίωση του οικοσυστήματος EV που κατασκευάζεται στο Κεμπέκ και το Οντάριο, σύμφωνα με τον Καναδό υπουργό Βιομηχανίας François-Philippe Champagne. «Πιστεύω ότι αυτό θα σημειωθεί σε όλο τον κόσμο, επειδή τώρα μια συσσώρευση βασικών παικτών επιλέγουν τον Καναδά για να χτίσουν τα εργοστάσιά τους. Είναι πολύ σημαντικό», είπε σε συνέντευξή του.

Η εγκατάσταση EcoPro CAM Canada αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το πρώτο εξάμηνο του 2026 και να παράγει κατά μέσο όρο 45.000 μετρικούς τόνους ενεργών υλικών καθόδου κάθε χρόνο.

Η χρηματοδότηση Η δημόσια χρηματοδότηση αναλύεται σε δάνειο υπό όρους 322 εκατομμυρίων δολαρίων από την καναδική κυβέρνηση και δάνειο για το ίδιο ποσό από το Κεμπέκ. Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το περασμένο φθινόπωρο ότι η Ford και οι κορεατικές εταιρείες συζητούσαν την κατασκευή του εργοστασίου στη γαλλόφωνη επαρχία. Οι εταιρείες είχαν συμφωνήσει νωρίτερα να επενδύσουν σε μια μονάδα παραγωγής στη Βόρεια Αμερική που θα προμήθευε μπαταρίες για μια κοινοπραξία μεταξύ της SK On και της Ford στο Τενεσί και το Κεντάκι.

Η ανακοίνωση της Ford ακολουθεί την είδηση τον Μάιο ότι η General Motors Co. και η Posco Future M Co. εξασφάλισαν το ήμισυ της χρηματοδότησης για ένα εργοστάσιο μπαταριών 600 εκατομμυρίων δολαρίων στο Becancour. Η γερμανική BASF SE και η βραζιλιάνικη Vale SA έχουν επίσης δεσμευτεί να επενδύσουν στην περιοχή.

Αξίει να σημειωθεί πως ο Καναδάς έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό την προσπάθεια να «διαβρώσει» την κυριαρχία της Κίνας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Champagne υποστήριξε ότι οι επενδύσεις θα αποδίδουν μερίσματα για τις επόμενες δεκαετίες. «Μόνο μία φορά στη ζωή βλέπεις μια σημαντική αλλαγή στην τεχνολογία, σε σχέση με το αυτοκίνητο, από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε έναν ηλεκτροκινητήρα, και γι’ αυτό με έχεις δει τόσο ενεργό για να βεβαιωθούμε ότι θα κάνουμε αυτές τις προσφορές στον Καναδά. Αυτές οι ευκαιρίες έρχονται μόνο μία φορά σε μια γενιά, αλλά τα οφέλη θα είναι και για τις επόμενες», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments