Ελλάδα

Μπέος κατά Προϊσταμένης Μνημείων στο Βόλο: «Τόφαλος, τρώει 7 σοκολατάκια, δεν χωράει από την πόρτα»

Μπέος κατά Προϊσταμένης Μνημείων στο Βόλο: «Τόφαλος, τρώει 7 σοκολατάκια, δεν χωράει από την πόρτα»

Πηγή Φωτογραφίας: SUPERLEAGUE 2021-2022 / ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI)

«Απο που κι ως που λοιπόν, το “τόφαλος” έχει να κάνει με σεξισμό; Αντε με λέει εμένα ένας τόφαλο – τι είναι; σεξιστικό σχόλιο; Είναι για τρέλα» ανέφερε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Αχιλλέας Μπέος.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η εκ νέου επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στην προϊσταμένη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέας Γεωργίου, την οποία αποκάλεσε εκ νέου «τόφαλο» σε συνέντευξή του. Ο λόγος της σφοδρής αντιπαράθεσης είναι οι δίδυμοι κυκλικοί κόμβοι που επρόκειτο να κατασκευαστούν στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως Μαιάνδρου μπροστά από το παλιό κοιμητήριο των Ταξιαρχών στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κατατέθηκε η μελέτη του έργου η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων προϊσταμένη του οποίου είναι η κυρία Γεωργίου έκρινε ότι θα έπρεπε να γίνει μια τροποποίηση στον έναν κυκλικό κόμβο επειδή εφαπτόταν στην είσοδο του παλιού κοιμητηρίου το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο.

Από το περιβάλλον της κυρίας Γεωργίου ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος Βόλου όχι μόνο δεν προχώρησε στην απαιτούμενη διαδικασία ώστε ο καθηγητής που έκανε τη μελέτη του έργου να κάνει την τροποποίηση, αλλά έκανε οριοθέτηση των κόμβων με μπαριέρες νερού τύπου New Jersey ενώ τοποθέτησε και πλήρη σήμανση, με σκοπό να καταστεί δυνατή η αποτύπωση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας των κόμβων.

Μετά από αυτή την ενέργεια του δημάρχου κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του και κατά παντός υπευθύνου για τις παρεμβάσεις μπροστά στο Κοιμητήριο των Ταξιαρχών, που είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο μνημείο. Τη μήνυση κατέθεσε η προϊσταμένη της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων κυρία Ρέα Γεωργίου ενώ η υπόθεση θα ενσωματωθεί στην προκαταρκτική που διέταξε αυτεπάγγελτα η εισαγγελία για την κοπή δύο κυπαρισσιών ηλικίας 130 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, που βρίσκονταν μπροστά στο Κοιμητήριο. Τα δένδρα κόπηκαν ώστε να ξεκινήσει ο διπλός κόμβος, για τον οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού έχει εκδώσει «απαγορευτικό» και έχει προτείνει μετατόπιση της θέσης του έργου κατά λίγα μέτρα.

Ακολούθησε μήνυση του Αχιλλέα Μπέου κατά της κυρίας Γεωργίου. Ωστόσο η αντιπαράθεση έχει περάσει και σε άλλο επίπεδο με τον δήμαρχο Βόλου να χαρακτηρίζει «τόφαλο» και να ψέγει την κυρία Γεωργίου για τα κιλά της λέγοντας σήμερα σε συνέντευξή του ότι «κάθεται και τρώει 7 σοκολατάκια την ώρα, δεν χωράει από την πόρτα»!

«Αυτό το υποκινεί κάποιος, μια ομάδα ατόμων. Είναι ξεκάθαρο, είναι προεκλογικά, αλλά εμένα αυτά δεν με αγγίζουν γιατί έχω πάνω απ’ όλα την συνείδησή μου καθαρή» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, αναφορικά με τις κατηγορίες που δέχεται για σεξιστική επίθεση σε βάρος της Προϊσταμένης Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας Ρέας Γεωργίου.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες 550 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους και ευρύ πολιτικό φάσμα, υπέγραψαν κείμενο – καταγγελία και συγκεντρώνουν για το θέμα υπογραφές, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. «Εγώ λειτουργώ με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. Και όχι με τον “Tόφαλο”. Τι σημαίνει τόφαλος; Γιατί πάω να τρελαθώ, θα ξεχάσω και τα ελληνικά. Εγώ δεν είμαι μορφωμένος ξέρετε, είμαι λαϊκός τύπος, απλός. Αν έλεγαν έναν άντρα Τόφαλο είναι σεξιστικό; Ο Τόφαλος αρσιβαρίστας ήτανε από την Πάτρα. Και πρωταθλητής κιόλας.

Απο που κι ως που λοιπόν, το “τόφαλος” έχει να κάνει με σεξισμό; Αντε με λέει εμένα ένας τόφαλο – τι είναι; σεξιστικό σχόλιο; Είναι για τρέλα» ανέφερε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Αχιλλέας Μπέος

Ερωτηθείς για το λόγο που η κ. Γεωργίου βρέθηκε στο «στόχαστρό» του, ο δήμαρχος Βόλου εξήγησε ότι είχε υποβληθεί μια μελέτη, «ολοκληρώθηκε ένας φάκελος, και ο δήμος διεκδίκησε και πήρε 760 χιλιάδες για δύο κυκλικούς κόμβους που είναι κομμάτι αναπόσπαστο σε ότι έχει να κάνει με το κυκλοφοριακό θέμα της πόλης. Κι αυτή η κυρία το απέρριψε. Ο κυκλικός κόμβος που εμποδίζει; Και δεν θα τη ρωτήσω ξέρετε… Το κυκλοφοριακό θέμα, η άσφαλτος, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, ανήκουν στον δήμο».

«Η ίδια έχει κάνει σωρεία παραβάσεων προς όφελος ιδιωτών, έχουνε γίνει καταγγελίες, κι έρχεται τώρα εδώ, ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους, και απορρίπτει αυτούς τους κόμβους, δεν κάνει την θετική εισήγηση» επισήμανε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα ζητούσε συγγνώμη από την κ. Γεωργίου, ο δήμαρχος Βόλου ξεκαθάρισε: «Τι; Θα προσποιηθώ; Θα κάνω κάτι άλλο; Αυτός είμαι! Τόφαλος; Με κεφαλαία! Κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολοτάκια την ώρα! Και δεν χωράει από την πόρτα! Και κρίνει, να πούμε το μέλλον της πόλης! Τα 750 χιλιάρικα που χάσαμε».

«Η εμφάνιση δεν είναι κριτήριο, γιατί και η δικιά μου η εμφάνιση δεν είναι κριτήριο. Αλλά είμαι γλυκός στον κόσμο. Τους αρέσω. Ως εμφάνιση δεν είμαι κι εγώ ο πιο ωραίος άντρας. Είμαι ο πιο άσχημος άντρας. Δεν μετράει η εμφάνιση. Είναι σε θέμα χιούμορ, πως εκφράζομαι, τα λέω.

Και τι έγινε δηλαδή; Θα με κρίνουν τώρα εμένα οι – να μην τις / τους χαρακτηρίσω- επειδή είπα τόφαλος; Μην τρελαθώ! Εγώ θα κριθώ για το έργο μου, όχι γιατί είπα τόφαλο την κ. Γεωργίου. Προς Θεού!».

Γυναίκες μαζεύουν υπογραφές για τον Αχιλλέα Μπέο

Υπογραφές συγκεντρώνονται μέσω της πλατφόρμας Avaaz ενάντια στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, μετά την πρωτοβουλία 550 γυναικών από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και το πολιτικό φάσμα που υπέγραψαν κείμενο –καταγγελία με αφορμή την επίθεση στην Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας κ. Ρέα Γεωργίου.

Οι 550 γυναίκες που κατηγορούν τον δήμαρχο της πόλης για σεξιστική συμπεριφορά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Η λεκτική βία και η σεξιστική συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου δεν έχει προηγούμενο και δεν γνωρίζει κανένα όριο. Γιατροί, νομικοί, εισαγγελείς, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, αγρότες, εργαζόμενοι σε διαφορετικά πεδία έχουν υπάρξει θύματα αυτής της λεκτικής βίας. Με μια ιδιαίτερη προτίμηση στο θηλυκό φύλο όπου ακόμα και την Ημέρα της Γυναίκας χυδαιολογεί κατά των γυναικών και ενισχύει την κουλτούρα του βιασμού με αντίστοιχα ανέκδοτα. Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών των 550 γυναικών και θηλυκοτήτων, με υπογραφές ΟΛΩΝ των φύλων από ΟΛΗ τη χώρα για να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον απερχόμενο δήμαρχο Βόλου ότι η ανοχή μας στην κακοποιητική του συμπεριφορά τελείωσε και ότι κάθε φορά που θα καθυβρίζει όποι@ αντιστέκεται στις βλέψεις και τα σχέδια του, αυτή η συμπεριφορά δεν θα πρέπει να μένει ατιμώρητη. Το αρχικό κείμενο υπογραφών έχει ως εξής: «Η ανοχή είναι συνενοχή. Συνενόχους αναζητά τα τελευταία εννέα χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, όταν με αυτό τον αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρεί εμπόδια στο δρόμο της επέλασης του στα τοπικά δρώμενα. Τελευταίος του στόχος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, η διευθύντρια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, η αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που «τόλμησε» να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος της επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν. Η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η κ. Ρέα Γεωργίου, υπηρεσιακός παράγοντας άλλωστε, ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας. Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη-ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού. Οι γυναίκες που υπογράφουμε παρακάτω, νοικοκυρές, επαγγελματίες, επιστημόνισσες, εργάτριες, υπάλληλοι, άνεργες, συνταξιούχες είτε μας λένε Ρεα, Κατερίνα, είτε Ειρήνη, είτε Βασιλική, είτε Νατάσα διαμηνύουμε στο δήμαρχο της πόλης του Βόλου ότι:-Θα πρέπει να αποφασίσει, ότι θα έχει απέναντι του γυναίκες σε θέση ευθύνης, με άποψη που θα διαφέρει από τη δική του και δυναμική που θα ξεπερνάει αυτή της… ζυγαριάς. Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι γυναίκες της περιοχής, έχουν πλούσια ιστορία αντίστασης στις λογικές που εγκαθίδρυσε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ιστορία που δεν πατάει σε γόβες κόκκινες, σαν αυτές που μοιράζει με τόση μεγαθυμία.– Θα πρέπει να δεχτεί, ότι εμείς οι γυναίκες της περιοχής, κρατούμε στα χέρια μας και την εκλογή για την οποία σπαρταράει σαν το ψάρι το τελευταίο διάστημα. Για να μην ξεχνιόμαστε… Οι γυναίκες της πόλης, είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ. Εμείς και μετά τις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments