Lifestyle

Amy Winehouse: Νέο βιβλίο με τα ημερολογιά της πρόκειται να κυκλοφορήσει

Amy Winehouse: Νέο βιβλίο με τα ημερολογιά της πρόκειται να κυκλοφορήσει

Πηγή Φωτογραφίας: Amy Winehouse's 2007 Glastonbury performance to be released on vinyl for first time/ NME.com

Amy Winehouse: Χρησιμοποιώντας οικογενειακές φωτογραφίες, ημερολόγια, επιστολές και χειρόγραφους στίχους, ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως στη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας

Μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου με τίτλο “Amy Winehouse: In Her Words“, αναδύεται η εποχή που η εκλιπούσα τραγουδίστρια ήταν ακόμη μια άσημη 16χρονη μαθήτρια στο The Brit School. Ανάμεσα στις επιθυμίες της περιλαμβάνονται συμβατικές εφηβικές επιδιώξεις, όπως το να έχει ένα σπίτι στο South Beach του Μαϊάμι, να διαθέτει μια εκτεταμένη συλλογή από 300 ζευγάρια παπούτσια και να έχει υπέροχα μαλλιά.

View this post on Instagram

A post shared by Amy Winehouse (@amywinehouse)

Είναι ενδιαφέρον ότι φαίνεται να την ελκύει περισσότερο το να γίνει ηθοποιός παρά μουσικός, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της να συνεργαστεί με ηθοποιούς όπως ο Michael Madsen και ο Steve Buscemi και επιθυμώντας να συμμετάσχει σε μια ταινία όπου θα εμφανίζεται μη ελκυστική. Ωστόσο, τρέφει την επιθυμία να συνεργαστεί με τη Missy Elliott και τον παραγωγό Timbaland. Η πιο αξιοσημείωτη καταχώρηση είναιη δωδέκατη επιθυμία της: “Θέλω να με θαυμάζουν οι άνθρωποι.»

Το επίτευγμά της σε αυτή την πτυχή είναι αδιαμφισβήτητο. Ακόμη και δώδεκα χρόνια μετά τον θάνατό της, η Amy Winehouse παραμένει η πιο επιδραστική Βρετανίδα ποπ καλλιτέχνιδα του 21ου αιώνα.

Θα συμφωνούσε η Amy Winehouse με τη δημοσίευση των ημερολογίων της;

Δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί ποιος θα ήθελε να δημοσιευτούν μετά θάνατον τα εφηβικά του ημερολόγια, ακόμη και σε ένα βιβλίο που παρουσιάζει μια κάπως εξυγιασμένη εκδοχή της ιστορίας της. Η αφήγηση αναφέρεται στους “εθισμούς” της Winehouse και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις και ημερολογιακές εγγραφές ρίχνουν φως στους αγώνες της με το φαγητό και τις διατροφικές διαταραχές. Μετά τον θάνατό της, ο αδελφός της Άλεξ αποκάλυψε ότι η βουλιμία την είχε αποδυναμώσει θανάσιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι απουσιάζει η αναφορά στον πρώην σύζυγό της Blake Fielder-Civil, ο οποίος αναφέρεται μόνο ως μια “κακότυχη σχέση”.

Οι συνοδευτικές φωτογραφίες παρακάμπτουν επίσης διακριτικά την παρακμή της. Εκτός από ένα σκίτσο δικαστηρίου που σχετίζεται με τα νομικά της ζητήματα, οι εικόνες μετατοπίζονται από τη ζωντανή σκηνική παρουσία της Winehouse σε αναμνηστικές τοιχογραφίες και αφιερώματα. Παρά τη σύνδεση του ονόματος της Winehouse με την αποτυχία της μουσικής βιομηχανίας να προστατεύσει τους ευάλωτους καλλιτέχνες, δεν αποδίδεται καμία ευθύνη για το τέλος της.

Αντίθετα, το βιβλίο υποδηλώνει ότι διέθετε από την αρχή μια αινιγματική, παρορμητική και αυτοκαταστροφική τάση. Η εισαγωγή της οικογένειας μεταφέρει ότι και οι ίδιοι πασχίζουν να την κατανοήσουν πλήρως. Η ίδια η Winehouse συχνά υπαινίσσεται αυτή την πτυχή, αναγνωρίζοντας την προκλητική της φύση: μια καταχώρηση στο ημερολόγιο την αναφέρει πως ήταν η τρελή της τάξης”, γνωστή για τη συγκρουσιακή συμπεριφορά της.

Το βιβλίο “Amy Winehouse: In Her Words” προσφέρει στους αναγνώστες μια πολύπλευρη άποψη της ζωής της τραγουδίστριας, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Amy Winehouse.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν απ’ την Guardian

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments