Πολιτική

Το ΥΠΕΞ προχωρά στις δέουσες ενέργειες για τις ευχές του ΝΑΤΟ σε Τουρκία

Το ΥΠΕΞ προχωρά στις δέουσες ενέργειες για τις ευχές του ΝΑΤΟ σε Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΘΗΝΑ-Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων του UH-1U Huey.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)

Τι αναφέρουν σχετικές πληροφορίες

Την αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ανάρτηση του ΝΑΤΟ με την οποία συγχαίρει την Τουρκία για την επέτειο της νίκης επί της Ελλάδος στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ και το ρεπορτάζ των  Γιάννη Μανδαλίδη και Κατερίνα Φρύσσα το Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιληφθεί του θέματος για τις ευχές του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα και η μόνιμη αντιπροσωπεία μας προχωρά στις δέουσες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανήρτησε στο λογαριασμό της συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον καθιερωμένο εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ήμεράς Νίκης», της επετείου δηλ. που ξεκίνησε η επίθεση των κεμαλικών δυνάμεων και οδήγησε στην ήττα του ελληνικού Στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο.

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Παρόμοιο μήνυμα είχε αναρτήσει το ΝΑΤΟ και πέρυσι την ίδια ημέρα, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας, με αποτέλεσμα να το διαγράψει στη συνέχεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments