Πολιτική

ΥΠΕΞ: Απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις -«Αντιπαραγωγικές οι εχθροπαθείς δηλώσεις»

ΥΠΕΞ: Απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις -«Αντιπαραγωγικές οι εχθροπαθείς δηλώσεις»

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις ακραίες, για ακόμη μια φορά, τουρκικές προκλήσεις, με τον Ερντογάν να κάνει λόγο για τους Έλληνες που... έκαψαν τη Σμύρνη.

«Οι Ελληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Σε μια λιτή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν στο κλίμα ηρεμίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ακραία προκλητικός Ερντογάν για Σμύρνη

«Οι Έλληνες έκαψαν και κατέστρεψαν την Σμύρνη το 1922» υποστήριξε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος ΤΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα που κορυφώθηκαν πριν από έναν σχεδόν αιώνα, με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την 101 επέτειο της νίκης των Τούρκων κατά των Ελλήνων και των συμμαχικών δυνάμεων το 1922, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, αναφέρθηκε στη Μικρασιατική Καταστροφή, λέγοντας ότι κέρδισε τον πόλεμο εναντίον του εχθρού: «ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε τη μόνιμη μας πατρίδα την Ανατολία».

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν δυναμιτίζουν το ήρεμο σχετικά κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, στις 5 Σεπτεμβρίου στην Άγκυρα.

H ομιλία Ερντογάν πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου στην Άγκυρα, όπου στην όψη του δέσποζαν τα πορτραίτα του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ταγίπ Ερτογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments