Ελλάδα

Καμπανάκι από την Πυροσβεστική – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σαββατοκύριακο

Καμπανάκι από την Πυροσβεστική – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για το Σαββατοκύριακο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Αν και από χθες μπήκαμε ημερολογιακά στο φθινόπωρο, η Ελλάδα συνεχίζει να διανύει το πιο δύσκολο, από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, καλοκαίρι.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πυροσβεστική για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, καθώς οι άνεμοι θα ενισχυθούν με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνες οι συνθήκες για πρόκληση πυρκαγιάς.

Αν και από χθες μπήκαμε ημερολογιακά στο φθινόπωρο, η Ελλάδα συνεχίζει να διανύει το πιο δύσκολο, από άποψη κλιματολογικών συνθηκών, καλοκαίρι. Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι εξίσου επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών λόγω των εξαιρετικά σφοδρών ανέμων που θα πνέουν ειδικά στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα μποφόρ θα είναι αρκετά και θα αυξηθούν την Κυριακή και για αυτό στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε για αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου από την Πολιτική Προστασία, οι παραπάνω περιοχές θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί).

Για τον λόγο αυτό, όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος θα βρίσκονται έξω, σε κατάσταση γενικής επιφυλακής σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν ενάρξεις πυρκαγιών, που λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών μπορούν να λάβουν πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις.

Ταυτόχρονα, μαζί με τη μάχη στα πύρινα μέτωπα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης,  χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών κ.α).

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments