Focus

Η Ζόε Σαλντάνα υποδύεται τη μαχητική μετανάστρια

Η Ζόε Σαλντάνα υποδύεται τη μαχητική μετανάστρια

Πηγή Φωτογραφίας: celebratingwomen.tumblr.com/ Zoe Saldana for WWD Magazine

Μισή Δομινικανή, μισή Πορτορικανή, μάχεται για τα δικαιώματα των μαύρων και των Λατίνων. Στη νέα ταινία της «The Absence of Eden» υποδύεται μια μαχητική μετανάστρια.

Η Ζόε Σαλντάνα, μισή Δομινικανή, μισή Πορτορικανή, έγινε διάσημη για τη συμμετοχή της σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας που σαρώνουν στο box office και κάνουν απανωτά σίκουελ. Και αν εξαιρέσουμε την Ουχούρα που υποδύθηκε στο «Star Trek» το 2009, για την οποία το μόνο που χρειάστηκε ήταν να στριμωχτεί σε διαστημική στολή, για τους ρόλους της Νεϊτίρι και της Γκαμόρα («Avatar» και «Φύλακες του Γαλαξία» αντίστοιχα) σπαταλούσε πολλές εργατοώρες στο δωμάτιο του μακιγιάζ για να μεταλλαχθεί σε εξωγήινη.

View this post on Instagram

A post shared by Zoe Saldaña (@zoesaldana)

Πολύχρωμη στους ρόλους της (γαλάζια ως Νεϊτίρι, πράσινη ως Γκαμόρα), η ίδια δηλώνει περήφανη που είναι μαύρη -από την πλευρά του Δομινικανού πατέρα της- και Λατίνα -από την πλευρά της Πορτορικανής μητέρας της- και χαίρεται που λόγω διασημότητας έχει ένα βήμα για να μιλάει για τα δικαιώματα και τις καλύτερες συνθήκες ζωής και των μεν και των δε.

Ενας λόγος παραπάνω για να δεχτεί με χαρά να υποδυθεί μια μαχητική μετανάστρια στη νέα ταινία της «The Αbsence of Eden», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Ταορμίνας τον Ιούνιο. «Προέρχομαι από οικογένεια μεταναστών. Η Δομινικανή γιαγιά μου είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1961 για πολιτικούς λόγους. Το ζήτημα της μετανάστευσης ήταν πάντα πολύ σημαντικό στη ζωή μου», είχε σχολιάσει η ίδια σε κοινή συνέντευξη με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της ταινίας Μάρκο Περέγκο, ο οποίος όλως τυχαίως -ή και καθόλου- είναι ο σύζυγός της από το 2013 και πατέρας των τριών παιδιών της. Οικογενειακή υπόθεση.

View this post on Instagram

A post shared by Zoe Saldaña (@zoesaldana)

Αυτή ήταν η πρώτη τους συνεργασία, ίσως όμως όχι η τελευταία. Η 45χρονη Σαλντάνα είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα κορίτσια του Χόλιγουντ, με λαμπρή κινηματογραφική καριέρα που μετράει ήδη 24 χρόνια, με αφετηρία το 1999, όταν έπαιξε σε ένα επεισόδιο του «Νόμος και Τάξη», σειρά από την οποία σχεδόν όλοι οι σημερινοί διάσημοι είχαν κάνει πέρασμα όταν ήταν άσημοι.

View this post on Instagram

A post shared by Zoe Saldaña (@zoesaldana)

Η Ζόε δηλώνει ότι απολαμβάνει τη φήμη και τα υψηλά κασέ που κέρδισε -κυρίως- με τις κινηματογραφικές μεταλλάξεις της, αλλά ενοχλείται όταν διαπιστώνει ότι ο κόσμος τη συνδέει σχεδόν αποκλειστικά με τις ηρωίδες των blockbusters. «Είχα μια καριέρα 10 χρόνων όταν πήρα τους ρόλους στο “Star Trek” και το “Avatar”, ενώ έχω παίξει και σε δεκάδες άλλες ταινίες. Δεν είμαι μόνο η Ουχούρα ή η Νεϊτίρι», τις οποίες παρεμπιπτόντως θα υποδυθεί και πάλι στο επερχόμενο «Star Trek 4» και στην επέλαση των «Avatar» (3, 4 και 5). Ίσως και να ξέμπλεξε οριστικά με την Γκαμόρα όμως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments