Πολιτική

Κεραμέως: «16.000 προσλήψεις στο δημόσιο με έμφαση στη υγεία, αύξηση 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης»

Κεραμέως: «16.000 προσλήψεις στο δημόσιο με έμφαση στη υγεία, αύξηση 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο

«Στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, πώς θα πετύχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη» σημείωσε

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε 16.000 προσλήψεις στο δημόσιο, υπογραμμίζοντας ότι την μερίδα του λέοντος θα έχει η υγεία, ενώ τόνισε ότι αυξάνεται το επίδομα θέσης ευθύνης.

Ειδικότερα, η υπουργός μιλώντας σήμερα, Σάββατο, στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο τόνισε πως γίνονται διαρκώς, βάσει του κανόνα 1 προς 1.

«Πέρυσι είχαμε περίπου 16.000 αποχωρήσεις και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε 16.000 προσλήψεις. Το πως θα κάνουμε αυτές τις προσλήψεις, που θα δώσουμε βάρος, επαφίεται στην κυβέρνηση. Έχει δωθεί πολύ μεγάλο βάρος στον κλάδο της υγείας. Έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην υγεία. Από τις 16.000 προσλήψεις, η μερίδα του λέοντος θα δοθεί στην υγεία.  Άρα, ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία στην οποία έχουμε διαπιστωμένες ανάγκες», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Για το επίδομα θέσης ευθύνης η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι: «Αυξάνεται κατά περίπου 30%. Αυτό γίνεται γιατί είναι καταλυτικής σημασίας ο ρόλος τους στην εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου. Εισάγουμε κίνητρα για να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο δημόσιο».

Για το μπόνους παραγωγικότητας, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι: «Στο επίκεντρο είναι ο πολίτης, πώς θα πετύχουμε τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Γι’ αυτό εισάγουμε στόχους, υπάρχει η στοχοθεσία, η αξιολόγηση, το μπόνους παραγωγικότητας για να γίνονται διαρκώς καλύτεροι οι δημόσιοι υπάλληλοι και εν τέλει να παρέχονται ολοένα και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως έκανε αναφορά και στις νέες ταυτότητες. Η υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «πάνε σε άλλο επίπεδο την ασφάλεια στη χώρα, ανεβάζουν την ασφάλεια στη χώρα. Είναι πλέον ένα εργαλείο εύχρηστο σε όλους τους πολίτες και σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις αιτήσεις για τις νέες ταυτότητες. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments