Πολιτική

Μπακογιάννης: Μείωση 5+5% στα δημοτικά τέλη στη διετία

Μπακογιάννης: Μείωση 5+5% στα δημοτικά τέλη στη διετία

Πηγή Φωτογραφίας: Κώστας Μπακογιάννης © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Μπακογιάννης στον Γιώργο Αυτιά: Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι προέχει η γειτονιά, να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, γειτονιά τη γειτονιά, γιατί η Αθήνα είναι οι γειτονιές της

Πέρυσι μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 5% και φέτος θα ξανακάνουμε το ίδιο, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά στο ΣΚΑΪ. Εξήγησε πως αυτό γίνεται γιατί έγινε σοβαρή δουλειά στο δήμο με έργα, όπως τα φώτα που τα αλλάζουμε σε όλη την πόλη και βάζουμε led, όπως είπε, κερδίζοντας τρία πράγματα: περισσότερο και καλύτερο φως, εξοικονόμηση πόρων και αυτοματισμό. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα που μένουν επιστρέφονται στους δημότες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι για εκείνον προέχει η γειτονιά, να δουλεύουμε μέρα με τη μέρα, γειτονιά τη γειτονιά, γιατί η Αθήνα είναι οι γειτονιές της. Πρόσθεσε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα είναι τα μικρά πράγματα, όπως η καθαριότητα, τα φώτα, τα πάρκα, το πράσινο, οι παιδικές χαρές, τα γηπεδάκια. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «όταν ξεκινήσαμε είχαμε προϋπολογισμό 640 εκατ. ευρώ, σήμερα έχουμε 1,150 δισ. ευρώ προϋπολογισμό, η Moody’s μας έλεγξε τρεις φορές και μας συνεχάρη για τη διαχείριση και τη φερεγγυότητα».

«Με ενδιαφέρει να αφήνω πίσω μου ένα πραγματικό αποτύπωμα»

Μάλιστα, τόνισε ότι σήμερα δεκάδες έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, ενώ επισήμανε τη σημασία που αποδίδει στα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης στην πόλη, λέγοντας ότι από τα υλικά για τα πεζοδρόμια, τα νερά και τα δέντρα, όλα έχουν στο επίκεντρο το φαινόμενο αυτό. «Με ενδιαφέρει να αφήνω πίσω μου ένα πραγματικό αποτύπωμα, ένα απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα, δεν τα κάνω όλα τέλεια, μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη. Διορθώνω και μένω πιστός στο στόχο μου» κατέληξε ο Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments