Πολιτική

Άδωνις: Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μηδενική η εργοδοτική αυθαιρεσία

Άδωνις: Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μηδενική η εργοδοτική αυθαιρεσία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Bluesky, Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης

Στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και τη δημοσιογράφο κ. Λίνα Κλείτου.  Ο Ά. Γεωργιάδης είχε τη δυνατότητα να μιλήσει για βασικές πτυχές του εργασιακού νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «δεν υπήρξε τελικά σοβαρή αντίδραση στο νομοσχέδιο. Και δεν υπήρξε φασαρία για δύο λόγους, Ο πρώτος λόγος είναι ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και προοπτική. Ο άλλος λόγος είναι ότι το νομοσχέδιο χαρτογραφεί την πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή είναι, χωρίς να προσπαθεί να την παραποιήσει».

Αναφερθείς στη «διπλή εργασία», ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι «η εν λόγω ρύθμιση αφορά όλους τους εργαζομένους, εκτός από το δημόσιο τομέα. Και πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορά κατεξοχήν τον δημοσιογραφικό κλάδο».

Ως προς τη δημόσια διαβούλευση του εργασιακού νομοσχεδίου, ο Άδωνις πληροφόρησε ότι «υπήρξαν έως τώρα περίπου 200 σχόλια, Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο των σχολίων. Αυτό δείχνει μια ωριμότητα. Παρακολουθώ όλα τα σχόλια με πολύ μεγάλη προσοχή. Σε λίγο καιρό, το νομοσχέδιο θα βρίσκεται στη Βουλή».

Ως προς τα εισοδήματα των εργαζομένων σε σχέση με τις τιμές και την ακρίβεια, «η αξία της μισθωτής εργασίας μεγαλώνει στην Ελλάδα. Σε μια τετραετία, αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες έχουν δουλειά. Ενώ πάρα πολλοί πέρασαν από τη μερική στην πλήρη απασχόληση.

Αν αυτό το εισόδημα των εργαζομένων επαρκεί ή όχι σε σχέση με τις τιμές, σκέφτομαι ότι η ΝΔ πήρε 41%, επειδή οι εργαζόμενοι προφανώς περνούν καλύτερα και πιο άνετα. Αν δεν περνούσαν καλύτερα, δεν θα ψήφιζαν τη Νέα Δημοκρατία».

Σε σχέσεις με τις ελλείψεις εργατικού προσωπικού, ο υπουργός Εργασίας είπε: «Tο έλλειμμα των εργαζόμενων στον τουρισμό είναι 60.000 θέσεις. Ο μέσος μισθός είναι πλέον στα 1200 ευρώ. Είναι ένα σοβαρό εισόδημα. Παρόλα αυτά, το έλλειμα σε εργαζομένους είναι υψηλό.

Και εγώ είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτό το έλλειμμα σε εργατικό προσωπικό. Το διαπιστώνω στις επαφές μου με τους εκπροσώπους όλων των κλάδων της οικονομίας μας. Άρα, κάτι σοβαρό συμβαίνει στην αγορά εργασία. Θα δώσουμε ειδική βαρύτητα σε προγράμματα κατάρτισης, σε επανεκπαίδευση του προσωπικού, καθώς και σε προγράμματα για προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης».

Ως προς τους ελέγχους στους χώρους εργασίας, αναφέρθηκε από τον Άδωνι: «Φέτος, πήγαμε σε ρεκόρ ελέγχων και σε ρεκόρ προστίμων. Με την ψηφιακή κάρτα εργασίας θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην αγορά εργασίας. Σε ένα χρόνο, η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμόζεται κατά τρόπο γενικευμένο και δεν θα υπάρχει περιθώριο ασυδοσίας, αφού ο εργαζόμενος δεν θα χάνει ούτε ένα λεπτό από τον πραγματικό χρόνο της εργασίας του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments