Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε Κορινθία και Αργολίδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα του 112 σε  Κορινθία και Αργολίδα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Κακοκαιρία στην Μηλίνα Πηλίου. Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία Daniel δεν χτύπησε όμως μόνο στη Μαγνησία. Σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωσαν τη Λάρισα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Ηλεία.

Την επέλασή της σε αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζει η κακοκαιρία Daniel, η οποία την Τρίτη σάρωσε τον Βόλο με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του και άλλον ένα να αγνοείται, με το επίκεντρό της το πρωί της Τετάρτης να βρίσκεται πάνω από την Καρδίτσα, τη Φθιώτιδα αλλά και την Κορινθία και την Αργολίδα και την Εύβοια.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στις περιοχές Σοφιάδα και Πετρίλια να απομακρυνθούν προς Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρών.Τα μηχανήματα του δήμου Δομοκού ενεργούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και δύναμη της πυροσβεστικής που κάνει αντλήσεις.

Πτώσεις βράχων και φερτών υλών σημειώνονται στον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου από την Πτελέα ως το Νεοχωράκι στην περιοχή που κάηκε μέσα στον Αύγουστο ενώ τα ξημερώματα. από υπερχείλιση πλημμύρισε και το εργοστάσιο της ΠΑΚΟ στην Ανατολική Φθιώτιδα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Τρίτη 5 Σεπτεμβριου 2023 (ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ / EUROKINISSI)

«Ήταν λίγο πριν τις 6:00΄ το πρωί όταν έσπασε το ποτάμι και πλημμύρισαν τα πάντα. Τα ορμητικά νερά πέρασαν το δρόμο και μπήκαν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου παρασύροντας αυτοκίνητα των εργαζομένων της νυχτερινής βάρδιας. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν οι εργαζόμενοι…», είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport.Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιου τα ποτάμια στον νομό βρίσκονται στα όρια τους ενώ στην Ε.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος της Συκεώνας έχει διακοπεί η κυκλοφορία καθώς υπάρχουν πολλά νερά στο οδόστρωμα. Υπενθυμίζεται ότι η Καρδίτσα έχει δεχθεί συνολικά 300 χιλιοστά νερό, εκ των οποίων τα 70 είναι από τα μεσάνυχτα και έπειτα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ- ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΞΗΡΙΑΣ (ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI)

Μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση περιέγραψε στο KarditsaLive.Net o δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου στις 6:30 το πρωί της Τετάρτης (6/9), την ώρα που μεταφέρονταν άτομα από τον οικισμό του Αμπελώνα για να μην κινδυνεύσουν από πλημμυρικά φαινόμενα.

«Τα πάντα έχουν πλημμυρίσει» δήλωσε στις 6:30 το πρωί στο KarditsaLive.Net o δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας περιγράφοντας ότι όλα τα χωράφια είναι γεμάτα νερό που κατευθύνεται προς τους οικισμούς ενώ έσπασε και το φράγμα στην Υπέρρεια και αυτό επιτείνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Χωρίς πρόσβαση έχει μείνει η Δυτική Αργιθέα και τα χωριά Βατσουνιά και Δρακότρυπα του Δήμου Μουζακίου μετά το σοβαρό πρόβλημα που δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel στη γέφυρα του Αργύρη.Όπως ανακοίνωσε από την πλευρά της η Hellenic Train τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 882 & 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα- Αθήνα) καταργούνται ενώ υπάρχει και διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments