Οικονομία

ΑΑΔΕ: 784.000 παραβάσεις φοροδιαφυγής – Αδήλωτα άνω των 28 εκατ. ευρώ

ΑΑΔΕ: 784.000 παραβάσεις φοροδιαφυγής – Αδήλωτα άνω των 28 εκατ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Συνολικά 784.150 παραβάσεις φοροδιαφυγής καταγράφηκαν στους φετινούς φορολογικούς ελέγχους

Αφορά το διάστημα από την αρχή της χρονιάς έως τις 31 Αυγούστου

Συνολικά 784.150 παραβάσεις φοροδιαφυγής καταγράφηκαν στους φετινούς φορολογικούς ελέγχους, τόσο στις τουριστικές περιοχές όσο και στο σύνολο της χώρας, το τελευταίο οκτάμηνο, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ. 

Πρόκειται για ελέγχους φοροδριαφυγής που πραγματοποιούνται από την ΑΑΔΕ σε επίπεδο τόσο επισκέψεων στις επιχειρήσεις, με σκοπό την επιτόπια διαπίστωση ή μη, παραβάσεων, όσο και κατόπιν διασταυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη έμφαση δόθηκε και στα στοιχεία από τις ψηφιακές πλατφόρμες, e-send και myDATA, συνδυαστικά με τα στοιχεία συναλλαγών από τα POS. Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν επιχειρήσεις με παραβάσεις μη έκδοσης και μη διαβίβασης φορολογικών στοιχείων, καθώς και πλήθος περιπτώσεων, όπου η πληρωμή είχε γίνει με πλαστικό χρήμα, αλλά η επιχείρηση δεν είχε κόψει ή δεν είχε διαβιβάσει τα αντίστοιχα παραστατικά.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων, επιβλήθηκε κλείσιμο 48 ωρών, καθώς και τα ανάλογα πρόστιμα. Συγκεκριμένα, έως και τις 31 Αυγούστου:

  • Πραγματοποιήθηκαν 50.000 έλεγχοι
  • Καταγράφηκαν 784.150 παραβάσεις
  • Με καθαρή αποκρυβείσα αξία 24 εκατ. ευρώ
  • Πλέον ΦΠΑ άνω των 4 εκατ. ευρώ
  • Έκλεισαν για 48 ώρες 621 επιχειρήσεις
  • Επιβλήθηκε ειδική χρηματική ποινή σε 131 επιχειρήσεις (πρόκειται για ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις, που δεν προβλέπεται το κλείσιμό τους, λόγω του αντικειμένου τους, ώστε να εξυπηρετούν τους πελάτες τους)

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι έλεγχοι συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με έμφαση τον Σεπτέμβριο στις τουριστικές περιοχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments