Ελλάδα

Μαγνησία: Αγώνας για νερό και φαγητό – Βαριά σκιά του «αποκλεισμένου» Πηλίου [vid]

Μαγνησία: Αγώνας για νερό και φαγητό – Βαριά σκιά του «αποκλεισμένου» Πηλίου [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363339] ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Μάχη για ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό, μεγάλη δυσκολία στην προμήθεια τροφίμων, χείμαρροι και ρέματα που φλερτάρουν με την υπερχείλιση, δρόμοι θαμμένοι κάτω από μπάζα και η βαριά σκιά του «αποκλεισμένου» Πηλίου

Μάχη για ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό, μεγάλη δυσκολία στην προμήθεια τροφίμων, χείμαρροι και ρέματα που φλερτάρουν με την υπερχείλιση, δρόμοι θαμμένοι κάτω από μπάζα και η βαριά σκιά του «αποκλεισμένου» Πηλίου πάνω από την πόλη: η τρίτη μέρα της κακοκαιρίας «Daniel» αποκαλύπτει μερικά από τα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Με το σταγονόμετρο η διανομή νερού όταν ξεκινήσει

Μάλιστα, η Νέα Ιωνία αποκόπηκε το πρωί για ακόμα μια φορά από το κέντρο του Βόλου, καθώς η βροχή δημιούργησε προβλήματα στην περιοχή του λιμανιού. Εκεί, σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου, όπου περίπου 1.000 κάτοικοι είναι χωρίς ρεύμα και νερό επί τρεις ημέρες. Δρόμοι, αυτοκίνητα και ισόγεια σπίτια σε διάφορες γωνιές της πόλης συνεχίζουν να καλύπτονται από στρώματα λάσπης, ενώ ο στρατός διένειμε σήμερα σε πολίτες φαγητό, νερό και φάρμακα σύμφωνα με την kathimerini.gr

Οσο συνεχίζει να βρέχει το πιο βασικό πρόβλημα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της πόλης είναι η διακοπή του νερού από την πρώτη ημέρα της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, οι πηγές υδροδότησης της πόλης στο βουνό του Πηλίου (Πορταριά, Μακρινίτσα, Κατηχώρι, Αλλη Μεριά) έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Διανομή νερού (από γεωτρήσεις) θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον δήμαρχο από τις 18.00, σταδιακά, από γειτονιά σε γειτονιά και με το σταγονόμετρο. Θα λειτουργεί δηλαδή για τρεις ώρες, θα κόβεται ξανά, κ.ο.κ.

Αυτή η έλλειψη νερού έχει οδηγήσει τους Βολιώτες σε ένα διαρκές σαφάρι για ένα μπουκαλάκι εμφιαλωμένο νερό. Καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές γειτονιές χωρίς ρεύμα (σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ηλεκτρικό θα έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι το βράδυ), τα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν είναι λίγα και αυτά αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Στη γειτονιά του Ανάβρου, στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, ένα σούπερ μάρκετ άνοιξε σήμερα μετά από δύο ημέρες που παρέμενε κλειστό λόγω διακοπής ρεύματος. Λειτουργεί με γεννήτριες.

«Απλυτοι για τρεις ημέρες, μαζεύουμε νερά από τις υδρορροές την ώρα της βροχής με λεκάνες και κουβάδες».

«Εγώ είμαι μάλλον η πιο τυχερή κάτοικος του Βόλου, τα πράγματα που είχαμε στο ψυγείο του σπιτιού τα μεταφέραμε στον ψυγειοκαταψύκτη που έχει στην καφετέρια του ο άντρας μου και έχουμε και κουζίνα με γκάζι», λέει στην «Κ» η Κατερίνα Ευαγγελινού, σημειώνοντας πως οι Βολιώτες νιώθουν σήμερα εξουθενωμένοι σύμφωνα με την kathimerini.gr

«Απλυτοι για τρεις ημέρες, μαζεύουμε νερά από τις υδρορροές την ώρα της βροχής με λεκάνες και κουβάδες για τις ανάγκες της τουαλέτας, πολλοί χωρίς ένα φαγητό της προκοπής, με βροχή που μόλις τώρα σταμάτησε και όλη αυτή τη λάσπη γύρω μας. Είμαστε ράκη από την κούραση και την υπερένταση».

Βόλος: Με νερό των κολυμβητηρίων θα εφοδιάζεται το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο [vid]

Με νερό από τις πισίνες των κολυμβητηρίων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα υδροδοτηθεί το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο, όπως αποφασίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, λόγω του τεράστιου προβλήματος έλλειψης νερού που αντιμετωπίζει η χώρα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το νερό των κολυμβητηρίων θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της αιμοκάθαρσης και των χημειοθεραπειών που εκτελούνται στα ειδικά Τμήματα του Νοσοκομείου.

Για τη συγκεκριμένη λύση εκτός από την Πυροσβεστική, το πράσινο φως δόθηκε και από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που διαχειρίζεται τα κολυμβητήρια του Βόλου.

Η κατάσταση στη Μαγνησία, που έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές από την κακοκαιρία, παραμένει χαοτική. Ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα και οι Αρχές δίνουν αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που συσσωρεύονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments