Ελλάδα

Θεσσαλία: Δορυφόρος απεικονίζει τις πρωτοφανείς πλημμύρες – “Πνίγηκαν” Τρίκαλα και Καρδίτσα [vid]

Θεσσαλία: Δορυφόρος απεικονίζει τις πρωτοφανείς πλημμύρες – “Πνίγηκαν” Τρίκαλα και Καρδίτσα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023

Στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται ο Πηνειός που βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης ακόμα και μέσα στην πόλη

Δορυφορικά δεδομένα του αμερικανικού δορυφόρου Landsat-8 που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση τις πρωτοφανείς πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από τα νερά χειμάρρων και παραποτάμων του Πηνειού (Εικόνα 1).

Στην περιοχή της Λάρισας παρατηρείται ο Πηνειός ποταμός, ο οποίος βρίσκεται στα όρια της υπερχείλισης ακόμα και μέσα στην πόλη (Εικόνα 2).

Οι χάρτες με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει.

Η οπτικοποίηση των πλημμυρισμένων εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κακοκαιρία Daniel: Στα δύο «κομμένη» η χώρα – Έκλεισαν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης [vid]

Στον Πηνειό, η στάθμη του οποίου συνεχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα, είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, με τον εφιάλτη να μην έχει τέλος στη Θεσσαλία μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Η χώρα είναι για άλλη μια φορά «κομμένη» στα δύο καθώς έχει διακοπεί στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους, ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί επισήμως είναι 10 αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός τους θα ανέβει.

Συγκεκριμένα, την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Εθνική Οδό στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και συγκεκριμένα από το ύψος των διοδίων Μαλγάρων, μέχρι τα όρια με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η απαγόρευση ξεκίνησε και θα ισχύει μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Εξαιρούνται τα οχήματα με τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Για τα οχήματα με προορισμό την Αθήνα, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας και η κίνηση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.

Από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ΕΚΑΒ, Π.Υ., κ.λπ.) και τα οχήματα οδικής βοήθειας.

Νωρίτερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Εθνική Οδό από Κατερίνη προς Λάρισα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments