Διεθνή

Σεισμός στο Μαρόκο: Σκάβουν μαζικούς τάφους για να θάψουν τους πάνω από 2.000 νεκρούς

Σεισμός στο Μαρόκο: Σκάβουν μαζικούς τάφους για να θάψουν τους πάνω από 2.000 νεκρούς

Πηγή Φωτογραφίας: reuters, Οι επιζήσαντες σκάβουν πρόχειρους μαζικούς τάφους, για να θάψουν τους νεκρούς, οι οποίοι ξεπερνάνε τους 2.000.

Οι νεκροί από τον σεισμό στο Μαρόκο έχουν φτάσει τους 2.012 και οι τραυματίες τους 2.059, εκ των οποίων οι 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από την τραγωδία στο Μαρόκο, μετά τον φονικό σεισμό των 7 Ρίχτερ που έπληξε το Μαρακές και τις γύρω πόλεις τη νύχτα της Παρασκευής 8/09. Οι επιζήσαντες σκάβουν πρόχειρους μαζικούς τάφους, για να θάψουν τους νεκρούς, οι οποίοι ξεπερνάνε τους 2.000.

Οι επιζήσαντες σκάβουν πρόχειρους μαζικούς τάφους, για να θάψουν τους νεκρούς, οι οποίοι ξεπερνάνε τους 2.000.

Την ώρα που τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο στα συντρίμμια για να βρουν ζωντανούς όσους περισσότερους εγκλωβισμένους μπορούν, οι νεκροί από τον σεισμό στο Μαρόκο έχουν φτάσει τους 2.012 και οι τραυματίες τους 2.059, εκ των οποίων οι 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Μαρόκο κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του κύριου σεισμού μαστίζονται και από μετασεισμούς, οι οποίοι δεν ξεπερνάνε τα 3 Ρίχτερ, όμως ο τρόμος παραμένει ζωντανός από τις εικόνες καταστροφής.

Χιλιάδες κόσμου κοιμήθηκαν στους δρόμους και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν κινητοποιηθεί για να μεταφέρουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να μετατρέπονται σε συντρίμμια.

Σκάβουν πρόχειρους μαζικούς τάφους

Όσοι επέζησαν από τον φονικό σεισμό καλούνται τώρα να θάψουν τους αγαπημένους τους.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Al Jazeera, όπου σκάβουν πρόχειρους μαζικούς τάφους στην οροσειρά του Υψηλού Άτλαντα για να θάψουν τους περισσότερους από 2.000 νεκρούς.

Ο τραγικός αυτός απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί και άλλο, καθώς οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, οι οποίες είναι δύσκολες καθώς πολλά σημεία είναι δύσβατα και τα συντρίμμια των κτιρίων έχουν δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση σε αυτά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι επηρεάστηκαν από την καταστροφή. «Οι επόμενες 24 με 48 ώρες θα είναι κρίσιμες για τη διάσωση ανθρώπων», δήλωσε η διευθύντρια επιχειρήσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Κάρολαϊν Χολτ.

Σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπως και στην παροχή περίθαλψης στους επιζώντες, ενώ υπογράμμισε τη σημασία να παρασχεθεί στους κατοίκους ασφαλές, πόσιμο νερό.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια. Στην πόλη Μουλάι Μπραχίμ, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές, διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν άνθρωπο ζωντανό από τα συντρίμμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments