Αθλητισμός

Δεν ξανάγινε! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ο πρώτος προπονητής που έχει ξοδέψει 2 δισ. σε μεταγραφές

Δεν ξανάγινε! Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ο πρώτος προπονητής που έχει ξοδέψει 2 δισ. σε μεταγραφές

Πηγή Φωτογραφίας: bnsports.gr, Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έσπασε το...φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και έγινε ο προπονητής που έχει...δαπανήσει σε μεταγραφές

Ο πολυνίκης προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι κατέχει πλέον και ένα διαφορετικό ρεκόρ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έσπασε το…φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ και έγινε ο προπονητής που έχει…δαπανήσει σε μεταγραφές τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο συνάδερφό του στην διάρκεια της καριέρας του.

Με τα 241 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η Μάντσεστερ Σίτι σε μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, ο Καταλανός προπονητής, όπως αναφέρει σήμερα η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt.com, έφτασε συνολικά τα 2,04 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τον Πορτογάλο προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ήταν πιο φειδωλός από ποτέ αυτό το καλοκαίρι, έχοντας καταγράψει συνολικά 1,86 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφικές δαπάνες κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Το βάθρο ολοκληρώνει ο Ιταλός προπονητής Κάρλο Αντσελότι με 108 αποκτήσεις παικτών και δαπάνες 1,69 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στα 16 χρόνια του ως προπονητής, ο Γκουαρδιόλα προχώρησε σε αποκτήσεις 78 παικτών. Οι προσθήκες του κόστισαν κατά μέσο όρο 26,1 εκατομμύρια ευρώ ανά μεταγραφή. Αυτό το ποσό είναι δυνατό επειδή έχει εργαστεί αποκλειστικά για εύπορους συλλόγους, όπως Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως δεν χρέωσε τους συλλόγους που εργάστηκε-εργάζεται μόνο με δαπάνες, αλλά εμπλέκεται και σε μεταγραφικά έσοδα. Είχε 86 αποχωρήσεις παιχτών που έφεραν 978 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των συλλόγων του, ποσό που τον τοποθετεί τρίτο στη σχετική λίστα, πίσω από τον Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης-92 πωλήσεις/ 1,13 δισεκατομμύρια έσοδα) και τον -γνωστό από την θητεία του στον Ολυμπιακό- Λεονάρντο Ζαρντίμ (Αλ Ραγιάν-65/999 εκατομμύρια ευρώ).

Οι Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ( Τσέλσι), Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) και Ουνάι Έμερι (Άστον Βίλα) έσπασαν επίσης το όριο του δισεκατομμυρίου όσον αφορά τις μεταγραφικές δαπάνες.

Με συνολικά 920 εκατομμύρια ευρώ ο Ζόρζε Ζέσους (λ Χιλάλ) θα γίνει σύντομα ο δωδέκατος προπονητής στην ιστορία που καταγράφει μεταγραφές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με τις μεταγραφές του Πορτογάλου να ανέρχονται σε 353 εκατομμύρια ευρώ μόνο αυτό το καλοκαίρι.

Βέβαια, ο Ζέσους είναι γνωστός για τις ακριβές αποχωρήσεις παικτών από τις ομάδες που προπονούσε. Με 130 πωλήσεις παικτών, οι πρώην σύλλογοι του απέφεραν έσοδα 764 εκατομμυρίων ευρώ, που τοποθετεί στη δέκατη θέση στη σχετική λίστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments