Πολιτική

Στο Στρασβούργο την Τρίτη ο Μητσοτάκης – Συναντήσεις με Μέτσολα και Φον ντερ Λάιεν [vid]

Στο Στρασβούργο την Τρίτη ο Μητσοτάκης – Συναντήσεις με Μέτσολα και Φον ντερ Λάιεν [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα μεταβεί στο Στρασβούργο

Στις 9:30 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα μεταβεί στο Στρασβούργο. Στις 9:30 (τοπική ώρα), ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιν, με θέμα τη στήριξη της χώρας μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων φυσικών καταστροφών.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες στις οποίες από την πλευρά της κυβέρνησης θα συμμετέχουν: ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Κυβέρνηση: Σε αναζήτηση της ευρωπαϊκής συνδρομής

Μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα διευρυμένων συζητήσεων στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρώτο κύμα των μέτρων αρωγής για τους πληγέντες από την πρωτοφανή στα χρονικά κακοκαιρία “Ντάνιελ”. Με τη Θεσσαλία να μετράει τις… βαθιές πληγές στους τέσσερις νομούς της και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δυναμώνουν την… πολιτική ηχώ της αυστηρής κριτικής τους προς το “γαλάζιο” οικοσύστημα, κάνοντας λόγο για ανεπάρκειες και διαχειριστικά λάθη, το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία θέτουν ως βασικές προτεραιότητες:

-Τις διασώσεις και τους απεγκλωβισμούς.

-Τη στήριξη των χιλιάδων συμπολιτών μας στο θεσσαλικό κάμπο.

-Την αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές και δίκτυα.

“Θέλω να γνωρίζουν όσες και όσοι συμπολίτες μας είδαν τις περιουσίες τους είτε να καταστρέφονται είτε να παθαίνουν μεγάλες ζημιές, ότι το κράτος θα είναι δίπλα τους και θα είναι δίπλα τους γρήγορα, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξαναμπούν στα σπίτια τους με την απαραίτητη οικονομική στήριξη για να καλύψουμε τις ανάγκες οικοσκευής και σε δεύτερο χρόνο με εκείνα τα κονδύλια που είναι απαραίτητα προκειμένου να επισκευαστούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η πλημμύρα. Προφανώς, το ίδιο αφορά και τους αγρότες μας”, ανέφερε, στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στον Έβρο, πραγματοποιώντας αυτοψία στις περιοχές που βρέθηκαν στη δίνη των πύρινων μετώπων του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, την οποία θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του πλάνου αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι καταστροφές των τελευταίων εβδομάδων ήρθαν, για να αναδείξουν νέες πτυχές κενών και ελλείψεων στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Παρά τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία τετραετία, η σφοδρότητα των επιπτώσεων, είτε αυτές σχετίζονται με τις πυρκαγιές, είτε με τα καιρικά φαινόμενα…βροντοφωνάζουν για την ανάγκη αλλαγής του πλάνου, αφού πρώτα εντοπιστούν αδυναμίες και διαχειριστικά λάθη. Το κλίμα εντός του κυβερνητικού επιτελείου είναι αναμενόμενα βαρύ.

Στο…αποτύπωμα των πύρινων μετώπων του καλοκαιριού, στο…αποτύπωμα της οικολογικής μαύρης τρύπας που άνοιξαν (κατά κύριο λόγο) σε Ρόδο και Έβρο οι πυρκαγιές, προστίθεται πλέον η κρίση στη θεσσαλική γη, με τις αλλαγές στη στρατηγική δράσης της κρατικής μηχανής να βρίσκονται προ των πυλών, απασχολώντας και αυτές με τη σειρά τους τον κύκλο των συσκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους στενούς συνεργάτες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments