Αθλητισμός

Πάκο Μπαζάν στο aek365: Ολοκληρωμένος αμυντικός ο Κάλενς, φτιαγμένος για μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ!

Πάκο Μπαζάν στο aek365: Ολοκληρωμένος αμυντικός ο Κάλενς, φτιαγμένος για μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ!
Ο παλαίμαχος Περουβιανός τερματοφύλακας που πλέον δουλεύει ως παρουσιαστής στην τηλεόραση ATV, «ακτινογραφεί» τον Iron Man λίγες ώρες πριν την μεγάλη μάχη με την Βραζιλία

Φρανσίσκο Πάκο Μπαζάν. Ο παλαίμαχος Περουβιανός τερματοφύλακας, με πέρασμα από την Κύπρο, που πλέον στα 42 του χρόνια εργάζεται ως παρουσιαστής στην τηλεόραση ATV, «ακτινογραφεί» αποκλειστικά για το aek365 τον Αλεξάντερ Κάλενς. Λίγες ώρες πριν την μεγάλη μάχη με την Βραζιλία, επικοινωνήσαμε με τον εξαιρετικό συνάδελφο και ανέλυσε την ποδοσφαιρική ταυτότητα του διεθνή κεντρικού αμυντικού. Ο Πάκο Μπαζάν, που αγωνίστηκε επί σειρά ετών στο πρωτάθλημα του Περού με Ουνιβερσιτάριο, Χουάν Αουριτς, Ντεπορτίβο Γουάνκα, Αλιάνζα Ατλέτικο, Τσιετσιανο και πέρασε και από το κυπριακό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού Λευκωσίας αλλά και από την ισπανική Ποντεβέρδα, τόνισε πως ο Κάλενς είναι ένας ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός και φτιαγμένος για μια ομάδα τόσο μεγάλη σαν την ΑΕΚ.

-Τι λέει το ρεπορτάζ; Θα ξεκινήσει βασικός απέναντι στην Βραζιλία; Είναι απόλυτα υγιής πλέον σωστά;

Δεν υπάρχει ακόμα κάτι οριστικό για την αρχική ενδεκάδα. Υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει. Ναι, έχει επιστρέψει πλήρως.

-Πόσο σημαντικός είναι για την Εθνική ομάδα του Περού;

Ο Κάλενς είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός σε αυτή τη θέση στην Εθνική μας ομάδα. Τη σεζόν 2022 και στην πορεία για το Κατάρ, ήταν ο πολυτιμότερος αμυντικός! Ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο!

-Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά του και ποιες οι αδυναμίες του;

Είναι πολύ σκληρός κεντρικός αμυντικός. Είναι πολύ ολοκληρωμένος. Στο MLS ήταν μια μορφή, πάντα βασικός στην ομάδα του. Κατέκτησε το εθνικό πρωτάθλημα με τους New York. Είναι γρήγορος, δυνατός ψηλά, έχει σκληρό παιχνίδι, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις, βγαίνει με την μπάλα σωστά από πίσω, γεγονός που τον βοηθά σε αυτό (και) η καλή του τεχνική κατάρτιση και γενικότερα, είναι ένας σημαντικός αμυντικός στη Νότια Αμερική. Επίσης θα βοηθήσει και στα επιθετικά στημένα απ’ όπου βρίσκει γκολ. Είναι γενναίος σαν προσωπικότητα και του αρέσει η… επαφή! Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιρικές του βάσεις μπορώ να πω ότι μπήκαν στην Ισπανία με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Βρέθηκε ακόμα και στην πρώτη ομάδα στα ξεκινήματα του…

-Επέστρεψε στο Περού, έκανε σημαντική πορεία (αγωνιζόμενος και στο MLSμε τους New York) και πέρυσι πήρε μεταγραφή στην Τζιρόνα. Εκεί τι πήγε στραβά και δεν έπαιξε;

Εκτιμώ ότι οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε δεν του επέτρεψαν να εδραιωθεί στην Τζιρόνα και στην La Liga. Γιατί και εκεί, άρχισε να παίζει στην αρχή αλλά μετά πιστεύω οι τραυματισμοί τον έφεραν πίσω.

-Είναι στο επίπεδο να παίξει στην ΑΕΚ;

Ο Κάλενς πιστεύω θα είναι βασικός. Είναι φτιαγμένος για μια ομάδα τόσο μεγάλη όσο είναι η ΑΕΚ. Μόνο ένα θέμα θα μπορούσε να στραβώσει για να μην πάει καλά. Αν η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα όπως αυτό που συμβαίνει κατά καιρούς στην Ελλάδα. Αλλά καθαρά αγωνιστικά, το πρωτάθλημα σας είναι το τέλειο για το ποδόσφαιρο που παίζει! Θα το δείτε, θα τον λατρέψουν. Είναι ένας αμυντικός με μεγάλη εμπειρία και… ιεραρχία στην ομάδα.

-Είναι σημαντικό ότι ο Αλμέιδα τον γνωρίζει από το MLS;

Όντως. Ο Αλμέιδα τον ξέρει από την Αμερική και ήταν πρωταθλητές και οι δύο. Ο Κάλενς ήταν πάντα βασικός στο MLS, σκόραρε σημαντικά γκολ για την ομάδα του και επιλέχθηκε ως ο καλύτερος αμυντικός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments