Ελλάδα

«Ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν τι συνέβη»: Κατέρρευσε ο πατέρας της 20χρονης Ιωάννας που έφυγε ξαφνικά

«Ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν τι συνέβη»: Κατέρρευσε ο πατέρας της 20χρονης Ιωάννας που έφυγε ξαφνικά

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN / MEGA Ενημέρωση

«Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια». Συντετριμμένος εμφανίζεται ο πατέρας της 20χρονης Παρασκευής από τη Χίο, η οποία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη μετά από ανακοπή που υπέστη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ πριν από μια εβδομάδα η άτυχη κοπέλα είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα.

Μιλώντας στον Alpha, o άτυχος πατέρας της νεαρής γυναίκας δεν μπορεί να κρύψει την βαθιά οδύνη του. «Θέλω να προστατεύσω και τα υπόλοιπα παιδιά» είπε μετά την ταργική περιπέτεια της κόρης του και εκφράζοντας την ευχή να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κανένα άλλο παιδί.

«Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί. Το κορίτσι μου ήρθε για να σπουδάσει, ήρθε να δώσει την εξεταστική του και σε δέκα μέρες χάθηκε. Έπαθε αμυγδαλίτιδα, ήμασταν ήσυχοι ότι το παιδί ήταν στο νοσοκομείο» τονίζει δε ο πατέρας.

«Δεν πέρασε όμως ποτέ ο πόνος και είχε πυρετό μέχρι που τελικά τη χάσαμε. Όταν το μάθαμε, μας έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια. Ο θεράπων ιατρός περιμένει επίσης την ιατροδικαστική εξέταση. Μας καθησύχαζαν για το παιδί, έλεγαν ότι θα του δώσουν διπλές αντιβιώσεις. Το κορίτσι έλεγε πως έχει πόνο στις αμυγδαλές και πυρετό» καταλήγει ο πατέρας με εμαφανή τον πόνο στο πρόσωπό του.

Προανάκριση για την 20χρονη στα Γιάννενα «Θέλουμε να μάθουμε από τι πέθανε η Παρασκευή μας. Περιμένουμε απαντήσεις από τη νεκροψία-νεκροτομή, η οποία δεν έχει γίνει ακόμα. Πρέπει να έχουν γίνει λάθη και το κοριτσάκι μας να έφυγε άδικα. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» είπαν στο protothema.gr οι στενοί συγγενείς της οικογένειας όπου βρίσκονται αυτή την ώρα στο πλευρό των γονιών.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα προκαταρκτική με σκοπό την διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας με καταγωγή από τη Χίο, διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η εντολή για την Προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα εξεταστούν πιθανά λάθη ή παραλείψεις που έγιναν κατά τη νοσηλεία της ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής εξέτασης.

Η κοπέλα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα. Προσήλθε με φιλικό της πρόσωπο το οποίο είχε επίσης είχε τα ίδια συμπτώματα αλλά πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Η κατάστασή της, ωστόσο, αντί να βελτιώνεται γινόταν χειρότερη. Ο πυρετός στην κοπέλα επέμενε ενώ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, είχε έντονους πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι αποδόθηκαν σε γαστρεντερίτιδα. Έγινε αξονική τομογραφία και παρέμεινε στην Κλινική.

Χθες και κατά την διάρκεια εξετάσεων η κοπέλα έπαθε ανακοπή. Διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου και νωρίς το μεσημέρι κατέληξε.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες το κορίτσι δεν είχε ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα και δεν είχε διαγνωστεί κανένα καρδιολογικό πρόβλημα στο παρελθόν.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν ως εκ τούτου είναι πολλά και κρίσιμα. Κι αυτό γιατί η νεαρή κοπέλα που διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα παρέμεινε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο με την κατάστασή της να χειροτερεύει συνεχώς και στο τέλος να χάσει τη ζωή της.

Προανάκριση από την Αστυνομία Προανάκριση ξεκίνησε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων με αφορμή τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η προανάκριση άρχισε από το απόγευμα της Τετάρτης και στο πλαίσιο αυτής θα καταθέσουν άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας αλλά και ιατρικό προσωπικό που ενεπλάκη στη νοσηλεία της.

Αύριο η νεκροψία – νεκροτομή Την Παρασκευή θα γίνει, στο μεταξύ, η νεκροψία-νεκροτομή από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την 20χρονη.

Σύμφωνα με το epiruspost, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος όπου δεν έγινε μέχρι στιγμής η νεκροψία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments