Πολιτική

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Οδεύουμε προς ένα μοντέλο υποχρεωτικής ασφάλισης της περιουσίας [vid]

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Οδεύουμε προς ένα μοντέλο υποχρεωτικής ασφάλισης της περιουσίας [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Δεν γίνεται ο προϋπολογισμός να καλύπτει όλες τις ζημιές».

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην 87η ΔΕΘ, ανακοίνωσε ότι η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις θα καταστεί άμεσα υποχρεωτική, ενώ θα ακολουθήσει η υποχρεωτική ασφάλιση για όλες τις κατοικίες.

«Έχει ευθύνη να ασφαλίζει ο ιδιώτης αυτό που μπορεί να καταστραφεί. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε ένα μοντέλο υποχρεωτικής ασφάλισης της περιουσίας», προανήγγειλε ο, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη πως «πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι αγρότες καταβάλλουν τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ. Είναι δύσκολη η συζήτηση, αλλά είναι αναπόφευκτη».

«Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική. Ενώ θα προχωρήσει γρήγορα και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή. Είναι καιρός να ξεκινήσει και την Ελλάδα ένας δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών, όλων των παραγωγικών μονάδων από φυσικές καταστροφές. Ένας τόπος που αντιμετωπίζει φωτιές, πλημμύρες, αλλά και σεισμούς η επιδίωξη αυτή γίνεται μονόδρομος και είναι ταυτόχρονα μία μορφή συλλογικής προστασίας που έχουμε χρέος να μετέχουμε όλοι» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ζημιές», προειδοποίησε.

Τα πολυεπίπεδα μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ

Αναμφίβολα, το μέτρο- έκπληξη από πλευράς του κ. Μητσοτάκη αφορούσε στο ξεπάγωμα των «τριετιών» και κάθε επιδόματος προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012 “κατά ένα με δύο χρόνια νωρίτερα”, όπως είπε, ενώ η αύξηση του αποθεματικού για τις φυσικές καταστροφές που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες, δεν θα επιδιωχθεί τελικά με κάποιο οριζόντιο τέλος, αλλά με αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής έως 6 ευρώ ιδίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Στην ενίσχυση του αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στον απόηχο γεγονότων που το κλόνισαν, όπως η υπόθεση των Κροατών χούλιγκανς, στοχεύει η προαναγγελία αποδέσμευσης, μέσα στο επόμενο μήνα, 2.500 στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. από τη φύλαξη των δημοσίων προσώπων με πρώτη την μείωση στο μισό της ασφάλειας του ιδίου του πρωθυπουργού, υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων.

Η ομιλία και η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη εκτός από σειρά μέτρων για την οικονομία, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, αλλά και της δημόσιας ασφάλειας, περιλάμβαναν και πολλαπλά μηνύματα για σειρά ζητημάτων και προς διάφορες κατευθύνσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments