Διεθνή

Ελλάδα: Άμεση συμμετοχή στις έρευνες για το τραγικό τροχαίο

Ελλάδα: Άμεση συμμετοχή στις έρευνες για το τραγικό τροχαίο

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Latimes.com - More than 5,300 feared dead and 10,000 missing as Libya is devastated by floods

Ποια είναι η κατάσταση των τραυματιών.

Οι  ελληνικές αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγική κατάληξη της αποστολής βοήθειας στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ΕΥΠ  και άλλες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού θα εμπλακούν «επικουρικά», στις έρευνες για το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς Έλληνες. Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθούν πηγές και πληροφοριακά δεδομένα από την περιοχή.

Όσα από τα στελέχη είναι σε θέση να δώσουν στοιχεία αυτή τη στιγμή και να περιγράψουν τις τραγικές ώρες που έζησαν στη Λιβύη, θα προσπαθήσουν να σκιαγραφήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο, μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, μια ακολουθία παραλείψεων και συμπτώσεων οδήγησαν στην τρομερή τραγωδία στη Λιβύη, με θύματα, τους τρεις νεκρούς Έλληνες στρατιωτικούς και τα δύο αδέλφια, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, που εκτελούσαν χρέη διερμηνέων και έχασαν κι αυτά τη ζωή τους.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τρία στρατιωτικά νοσοκομεία: 10 στελέχη είναι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 2 στο ΓΝΑ και 1 στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

«Χάθηκαν ενώ εκτελούσαν το καθήκον του ανθρωπισμού»

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» σχολίασε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Είναι βαθύτατη η θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολιτών σε δυστύχημα, ενώ βρίσκονταν στη Λιβύη, μετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας, επισημαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανακοίνωσή της.

«Ας ευχηθούμε να μην έχουμε ξανά τέτοιες μέρες για τις Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Ανάμεσα στα 13 μέλη που επέστρεψαν, υπάρχουν 2-4 άτομα που χαρακτηρίζονται πολυτραυματίες. Άλλος με σοβαρά κατάγματα, άλλος με εγκαύματα και τραύματα στα μάτια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments