Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Σήμερα ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα εξευτελίζεται [vid]

Αδ. Γεωργιάδης: Σήμερα ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα εξευτελίζεται [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Στο εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, το «ξεπάγωμα» των τριετιών αλλά και σε διάφορα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Στο εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει, το «ξεπάγωμα» των τριετιών αλλά και σε διάφορα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Αρχικά, αναφερόμενος στο «ξεπάγωμα» των τριετιών και στην ερώτηση για τον «αν υπάρχει περίπτωση αυτές να «ξαναπαγώσουν» σε περίπτωση που οι δείκτες της ανεργίας επιδεινωθούν εκ νέου», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «η πρώτη τριετία για το χρονικό διάστημα 2024 – 2027 έχει ξεπαγώσει οριστικά και το μέτρο αυτό αφορά περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενους. Για το τι θα γίνει την περίοδο 2027 – 2030 είναι κάτι που θα αποφασιστεί αφού συνεκτιμηθούν όλα τα τότε στοιχεία, αλλά η αίσθηση του βλέποντας την πορεία της Οικονομίας, είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε πίσω».

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός αναφερόμενος σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, λέγοντας πως όντως πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά «σήμερα η ζωή των πολιτών είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν την περίοδο 2015 – 2019, χάρη στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα αυξημένα εισοδήματα των πολιτών».

Σχολιάζοντας το θέμα της παράλληλης εργασίας που περιλαμβάνεται στο εργασιακό νομοσχέδιο, δήλωσε πως πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία και η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ε.Ε που συμμορφώνεται με αυτήν.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα μέτρο που είναι 100% υπέρ των εργαζομένων καθώς τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν και δεύτερη εργασία με τα νόμιμα δικαιώματα τους, ενώ μέχρι σήμερα ο πρώτος τους εργοδότης μπορούσε να τους απαγορεύσει να έχουν και δεύτερη κύρια εργασία».

«Το πενθήμερο δεν αλλάζει και δεν καταργείται, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε πως σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όλη την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν αν δουλεύουν και Σάββατο ή Κυριακή, χωρίς όμως να επηρεάζεται το πενθήμερο αν αυτό προβλέπεται στη σύμβασή τους και μάλιστα με υψηλότερες αμοιβές για εργασία το Σάββατο ή την Κυριακή.

Όσον άφορα τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός, δηλώνοντας πως «ο συνδικαλισμός εξευτελίζεται σήμερα στην Ελλάδα», τονίζοντας πως σήμερα βιώνουμε κάτι παράλογο.

«Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Δεν αφορά το Δημόσιο, γι΄ αυτό νομοθετεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Ε λοιπόν σήμερα δεν απεργεί ο ιδιωτικός τομέας τον οποίο αφορά το νομοσχέδιο (ΓΣΕΕ) και απεργεί ο δημόσιος τομέας τον οποίο δεν επηρεάζει το νομοσχέδιο (ΓΣΕΕ)», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί και φέτος στους συνταξιούχους που το δικαιούνται και μάλιστα η καταβολή του θα γίνει τον Δεκέμβριο και πριν τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments