Πολιτική

Χατζηδάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Χατζηδάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει το βαθύτατο πρόβλημα που έχει αυτό το κόμμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και στο σχέδιο ρόλο θα παίξει η ΑΑΔΕ με διασταυρώσεις που θα διευρυνθούν

Η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει το βαθύτατο πρόβλημα που έχει αυτό το κόμμα. Οι ψηφοφόροι, τα στελέχη που πάνε και ψηφίζουν είναι σε ένα σοκ με την κατάρρευση που υπήρχε στις εκλογές, αναζητούν κάτι νέο, γι’ αυτό διάλεξαν τους 2 νεότερους υποψηφίους» ήταν η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη αναφορικά με την εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο σήμερα το πρωί, Παρασκευή 22/9, στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, πρόσθεσε πως από τη μία έχουμε τη συνέχιση του μοντέλου Τσίπρα, με την Έφη Αχτσιόγλου, που τους έφερε μέχρι εδώ, και από την άλλη έχουμε κάτι διαφορετικό και εξωτικό θα μπορούσε να πει κανείς, με χαρακτηριστικά που γεννούν ερωτήματα.

«Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά. Εμείς παρακολουθούμε απέξω» είπε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση εφησυχάζει.

Σε ερώτηση ποιος από τους δύο υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορεί να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο η αλαζονεία, η αυταρέσκεια και η μη ενασχόληση με τα προβλήματα των πολιτών θα μπορούσε να απειλήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς για τη φοροδιαφυγή ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, όμως έχουν κάποια γίνει πράγματα», κυρίως με την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, που επήλθε τόσο από το κλείσιμο των τραπεζών το 2015 όσο και από την πανδημία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει στα σκαριά δέκα μέτρα, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, με προσανατολισμό την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για ελέγχους και συναλλαγές, όπως και περιορισμό των μετρητών.

Για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2024, επανέλαβε ότι θα γίνει υποχρεωτικό το mydata, ενώ εξήγγειλε νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι, αλλά δεν θα είμαστε άδικοι και απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους φορολογούμενους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πάνω από το 60% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, δηλαδή εισόδημα μικρότερο από αυτό του μισθωτού που αμοίβεται με τον κατώτατο μισθό.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και στο σχέδιο ρόλο θα παίξει η ΑΑΔΕ με διασταυρώσεις που θα διευρυνθούν.

Τόνισε ότι τελικός στοχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο