Αθλητισμός

“Κίνδυνος” για νέο Μπακαμπού – Ανακάλυψη Κορδόν με τα μισά χρήματα από ΠΑΟ, ΑΕΚ – Επιστροφή Πετράκη!

“Κίνδυνος” για νέο Μπακαμπού – Ανακάλυψη Κορδόν με τα μισά χρήματα από ΠΑΟ, ΑΕΚ – Επιστροφή Πετράκη!

Πηγή Φωτογραφίας: [361408] SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ποιος προπονητής Σούπερ Λιγκ κινδυνεύει ήδη με απόλυση;

Ποιος προπονητής Σούπερ Λιγκ κινδυνεύει ήδη με απόλυση; Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την πιο “ψαγμένη” μεταγραφή του καλοκαιριού στο Λιμάνι, με παίκτη που ήρθε ως ελεύθερος και εντυπωσιάζει με την απόδοσή του. Η οικονομική του σύγκριση με τους… αντιπάλους του και τι συμβαίνει με το συμβόλαιό του.

Ο “Ευαγγελιστής” με αφορμή το φαινόμενο Ελ Κααμπί αναλύει γιατί αυτή η μεταγραφή είναι μία κατηγορία μόνη της, την διαφοροποιεί από τις “μεγάλες” και πολυδιαφημισμένες άλλες μεταγραφές που έγιναν φέτος στην Superleague, κάνει τη σύγκριση με Σαματά, Σπόραρ, Πόνσε, εξηγεί πώς έτσι ο Κορδόν κάνει τη διαφορά αλλά  χτυπάει καμπανάκι για να μην έχουμε νέο Μπακαμπού, εφόσον ισχύει το μονοετές συμβόλαιο του Μαροκινού killer.Και bonus ο επόμενος πρώτος υποψήφιος προπονητής για αποχώρηση από τη Super League.

ΕΛ. ΚΑΑΜΠΙ/1: Ο 30χρονος Μαροκινός έχει πάρει το όπλο του και μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες κυριολεκτικά τα σπάει. Όχι μόνο με τα 7 γκολ που έχει σημειώσει αλλά συνολικά με την αγωνιστική του εικόνα στο γήπεδο και το στυλ παιχνιδιού του. Ίσως το γεγονός πως ήρθε περισσότερο σαν μια αθόρυβη μεταγραφή και μέσα σε ντετέ χρόνο πάει να κάνει τους οπαδούς των ερυθρόλευκων να… ξεχάσουν Μπακαμπού και Ελ Αραμπί, να προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο μπουμ τώρα. Ήδη έχουν βρεθεί πολλοί που τους θυμίζει Νίκο Αναστόπουλο αφού παστελώνει με κάθε τρόπο και με μια επαφή ενώ έχει και διάρκεια στο σκοραρισμάτα του, με συνεχόμενα γκολ (αυτό λέγεται αξιοπιστία σκόρερ με ένστικτο)! Ο Ελ Κααμπί με τα 3.500.000 ευρώ σημερινή χρηματιστηριακή αξία και με μια μάλλον αρκετά … ταπεινή καριέρα σε ομάδες εκτός Ευρώπης (με εξαίρεση ενάμιση χρόνο στη μικρούλα Χατάισπορ στην Τουρκία, από τον Αύγουστο του 21 μέχρι και το Μάρτιο του 23), βάζει από πολύ νωρίς σοβαρή υποψηφιότητα για τη μεταγραφή της χρονιάς στη Super League. Δεν ήρθε ως μεγάλο όνομα ή ως μεταγραφή αεροδρομίου, ούτε είχε το βαρύ βιογραφικό, ούτε …ταυτοποιήθηκε στους λεγόμενους πρωτοκλασάτους. Δεν έχει ούτε την ποιότητα του Ελ Αράμπι, ούτε τη φήμη του Μπακάμπου αλλά ήδη αποδεικνύεται λίρα εκατό και εγγύηση στην υπόθεση γκολ για τον Ολυμπιακό!!

EΛ ΚΑΑΜΠΙ/2: Για να μην το κουράζω περισσότερο και για να μπω στο θέμα μου για τον Μαροκινό: αποτελεί ανακάλυψη του Αντόνιο Κορδόν και είναι από τις πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις αυτού που λέμε μεταγραφή ψαγμένη, μέσα από σκάουτινγκ. Κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία και την επιτυχία αυτού που τον επέλεξε! Συγκρίνετε την περίπτωσή του με του Σπόραρ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός αγόρασε από την Σπόρντιγκ, πλήρωσε transfer fee 3,5 εκατομμύρια ενώ έδωσε στον Σλοβένο φορ συμβόλαιο του εκατομμυρίου. ‘ Η με του Πόνσε, με τον Μελλισανίδη να σκάει 3,5 εκατ. αγορά και να δίνει στον Αργεντινό plus 1.200.000 ετησίως. Τον Κααμπί ο Κορδόν τον έφερε ως ελεύθερο και με αποδοχές 6ψηφιου ποσού (κάτω από 800.000 συν μπόνους). Όταν ο Ελ Αραμπί παίρνει 2 εκατομμύρια και στον Μπακαμπού πρόσφεραν 1.500.000 ( σχεδόν τα διπλά από το κασέ του Ελ Κααμπί)!!! Να το θέσω και διαφορετικά, πιο… τεχνικό – διευθυντικά ώστε να δώσω τροφή για σκέψη και τις απαραίτητες συγκρίσεις: η μεταγραφή του Eλ Κααμπί είναι τελείως διαφορετική κατηγορία και συνθήκη από τις μεταγραφές των Βιλένα, Τζούρισιτς, Άραο, Τσούμπερ, Πιζάρο,Πόνσε, Ποντένσε, Σολμπάκεν, Ντεσπόντοφ ή από το να φέρνεις ως ελεύθερους τύπου Μπακαμπού, Ολιβέιρα, Αμραμπατ, Χάμες, Μάγκνουσον κλπ. Η κίνηση με Ελ Κααμπί είναι περισσότερο συναφή με του Χουάνγκ ή του Πινέδα!

Ελ ΚΑΑΜΠΙ/3 : ελλοχεύει όμως και ένας κίνδυνος για τον Ολυμπιακό που αφορά τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας του με τον Ελ Κααμπί. Δηλαδή να την πάθει ξανά το ερχόμενο καλοκαίρι όπως με τον Μπακαμπού, εφόσον ισχύει ότι ο Μαροκινός στράικερ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους. Θυμίζω πώς το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Μπακαμπού αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, όλοι γνώριζαν έλεγαν και έγραφαν για 3ετή συνεργασία (είτε κλειστή είτε δύο συν ένα), για να αποδειχθεί τον περασμένο Ιούνιο πως ο Μπακαμπού είχε έρθει δανεικός από τη Μαρσέιγ και ουσιαστικά έμενε ελεύθερος Για αυτό άλλωστε το λόγο Ολυμπιακός είχε επαναδιαπραγματευτεί μαζί του, χωρίς να καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία. Μιλάμε για τον Μπακαμπου που έκανε μία σούπερ σεζόν πέρυσι, έκανε το προσωπικό του restart και… ανάγκασε τον Λουτσέσκου να πει πως αν ήθελε έναν παίκτη από τη Superleague θα ήταν αυτός αλλά και τον Αλμέιδα να ζητήσει την απόκτηση του (πολύ πριν προκύψει Πόνσε) και την ΑΕΚ να κάνει σχετική κίνηση ενώ ακόμα ο Μπακαμπού βρισκόταν σε διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό. Στο Δια Ταύτα και επειδή ο Ελ Κααμπί αν συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε τη σεζόν, θα ξεπεράσει τον περσινό Μπακαμπού, θα ναι καλό για τον Ολυμπιακό έγκυρα να έχει καθαρίσει το θέμα του συμβολαίου του. Εκτός βέβαια και αν πέρα από το μονοετές συμβόλαιο του, που όπως εμφανίζεται στο transfermarkt λήγει τον Ιούνιο του 2024, o Ολυμπιακός έχει προνοήσει (χωρίς να το έχει ανακοινώσει – δημοσιοποιήσει) να βάλει δική του οψιόν ανανέωσης/επέκτασης ή να υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό που να προβλέπει χωρίς νέα διαπραγμάτευση αλλά με συγκεκριμένους, εκ των προτέρων, όρους, τη συνέχιση της συνεργασίας τους…

ΠΕΤΡΑΚΗΣ: Οι προπονητές των τριών ουραγών ομάδων της βαθμολογίας της Super League κινδυνεύουν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, μέχρι την ερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων τον Οκτώβριο να… χαιρετήσουν. Και μιλάω ασφαλώς για τους Σούρερ, Κόουλμαν και Μπράτσο. Παναιτωλικός. Ατρόμητος και Βόλος δεν έχουν ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα και το χειρότερο παρουσιάζουν μία προβληματική εικόνα, η οποία ως επί το πλείστον χρεώνεται στους coach. Ειδικότερα για την ομάδα του Παναιτωλικού το θέμα αντικατάστασης του Αργεντινού τεχνικού είχε πέσει πριν και από τη νέα ήττα με μεγάλο σκορ στη Θεσσαλονίκη, από τον Άρη. Μάλιστα ακούγεται έντονα και όνομα υποψήφιου αντικαταστάτη του αυτό του Γιάννη Πετράκη που είναι ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του τον περασμένο Ιούνιο με τον Λεβαδειακό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments