Πολιτική

Κλίμα έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Κλίμα έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι διαφωνούντες στη νέα ηγεσία πληθαίνουν.

«Από αύριο αλλάζουν όλα» είπε στην πρώτη ομιλία του ως πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης και την επομένη άλλαξε τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου, με τη Δώρα Αυγέρη να αντικαθιστά τον Στέργιο Καλπάκη, τον γραμματέα της ΚΟ, όπου τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αντικαθιστά ο Γιώργος Τσίπρας και, φυσικά, διορίζει τον δικό του προσωπικό γραμματέα, κύριο Μανώλη Καπνισάκη, ο οποίος είναι επί 20 χρόνια δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη, αλλά και του Παύλου Πολάκη.

Πιο συγκεκριμένα, με δύσκολη άσκηση ισορροπίας μοιάζει η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αλλαγή ηγεσίας δεκαπέντε χρόνια μετά τόσο για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο όσο και για τα πρωτοκλασάτα και μη στελέχη του κόμματος.

Οι διεργασίες στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο αφορούν πρωτίστως την επιλογή από την πλευρά του νέου προέδρου των συνεργατών και των στελεχών που θα αναλάβουν τους κομβικούς ρόλους για τη θεσμική εκπροσώπηση του κόμματος.

Διάχυτος, ωστόσο, είναι ο προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για την έκβαση της συμβίωσης σε επόμενο χρόνο καθώς κάποια στελέχη προϊδεάζουν για ένα επερχόμενο σκηνικό ρήξης που ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και σε μια μελλοντική διάσπαση.

Στη νικητήρια δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης που θέλησε να επιδείξει ενωτικό πνεύμα και διάθεση ούτε λίγο ούτε πολύ διακήρυξε το τέλος της προεκλογικής υψηλής έντασης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Δύο μέρες μετά η κυρία Αχτσιόγλου έστειλε το δικό της μήνυμα καθώς μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Κασσελάκη στη Βουλή την Τρίτη το μεσημέρι αρνήθηκε να αναλάβει κάποια θέση «πρώτης γραμμής».

Η κα. Αχτσιόγλου επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους αν και δήλωσε μετά τη συνάντηση που κράτησε μία ώρα ότι «Συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά, του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε» είπε και διευκρίνισε πως δεν έχει την ενέργεια να αναλάβω κάποια άλλη θέση πέρα από αυτήν που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του τομέα Αθηνών. «Είναι καθαρά προσωπική απόφαση και έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Νομίζω ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει και να το λέει αυτό θαρρετά. Είμαι εδώ, θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε».

Το πολωτικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της νέας ηγεσίας ο Νίκος Φίλης.

Αναφερθείς στον νέο πρόεδρο, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σανΜπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

Αντιδράσεις προκαλούν και οι πρώτες τοποθετήσεις σε θέσεις – κλειδιά από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι Δ/ντης του Πολιτικού του Γραφείου αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, εκπρόσωπος Τύπου η πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Δώρα Αυγέρη αντί του Στέργιου Καλπάκη και δ/ντης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη θέση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο Γιώργος Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι Στέργιος Καλπάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για την παύση των κομματικών καθηκόντων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments