Ελλάδα

Ο Γιώργος Σταμάτης στο πλευρό της άστεγης Σέρυ [pic]

Ο Γιώργος Σταμάτης στο πλευρό της άστεγης Σέρυ [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: 1ο PLUG AND PLAY ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ "RESTART MAI CITY" // 2η ΗΜΕΡΑ (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Η Σέρυ από τον ξενώνα αστέγων στα πανεπιστημιακά έδρανα χάρη στη μεσολάβηση του βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Γιώργου Σταμάτη΄.
Η κ. Σεραφίνα Παναγιωτάκη ή Σέρυ για τους ποιο οικείους της δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να κρύψει ή να συσκοτίσει τα ταυτοτικά στοιχεία της, ούτε τον δύσβατο δρόμο ζωής που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.
Η τρανσέξουαλ Σέρυ βιώνει καθημερινά με τον κοινωνικό αποκλεισμό, με τον οποίο δίνει αγώνα. Θέλει να κρατηθεί στη ζωή και να μη χάσει τη σχέση της με τα όνειρά της.
Και ένα μεγάλο όνειρό της γίνεται πραγματικότητα χάρη στη μεσολάβηση και την ενεργό στήριξη του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σταμάτη. 
Ένας στόχος ζωής επιτεύχθηκε για την Σέρυ, καθώς έλαβε υποτροφία σπουδών για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στην ειδικότητα της Πληροφορικής.
Η Σέρυ κάθε άλλο παρά παραλείπει να ευχαριστήσει δημόσια τον κ. Σταμάτη, ο οποίος, όπως σημειώνει η ίδια, “όχι μόνο με έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά μου έδωσε πλέον και τη δυνατότητα να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο, καθώς ο ίδιος είναι που δημιούργησε και υλοποίησε επί των ημερών του – ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης – το πρόγραμμα υποτροφιών για το ΕΑΠ!”.
Για έναν άνθρωπο, όπως η Σέρυ, που βιώνει επί μακρόν το φάσμα της αστεγίας και που βλέπει να αποκόπτεται βίαια από το κοινωνικό περιβάλλον με ό,τι δραματικό και οδυνηρό συνεπάγεται αυτό για την ψυχική υγεία και την εξέλιξη της προσωπικότητας, τέτοια πρωτοπόρα προγράμματα λειτουργούν σαν “σανίδα σωτηρίας”.
“Προγράμματα όπως αυτό του ΕΑΠ έρχονται να δώσουν ουσιαστική διέξοδο και δυνατότητα μαθησιακή, μα και δικαίωμα στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!”, τονίζει χαρούμενη η Σέρυ, η οποία αναγνωρίζει πως “δόθηκε στην ίδια και σε άλλους συνανθρώπους μας απλόχερα η δυνατότητα να «πιάσουμε το όνειρο» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης!”
“Τελικά, υπάρχει ελπίδα, και υπάρχει για όλους! Κανένας μόνος του πια!”, γράφει η δικαιολογημένα περιχαρής Σέρυ, που, απευθυνόμενη στον βουλευτή Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρει: “Γιώργο Σταμάτη, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για όσα έχεις κάνεις – και συνεχίζεις να κάνεις – (και) για μένα και εύχομαι ειλικρινά αυτή την τόσο σπουδαία ευκαιρία που μου χάρισες να την αξιοποιήσω στο έπακρο!
Και επειδή, εκτός από όλα τα άλλα είσαι ένας πολύ καλός μου φίλος, και γνωρίζω στα σίγουρα πως χαίρεσαι με κάθε επιτυχία που σημειώνω, μικρή ή μεγάλη, εύχομαι να σε δικαιώσω στον απόλυτο βαθμό!”
“Σε αγαπώ πολύ!”, καταλήγει η γλυκιά Σέρυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments