Γεωπολιτικά

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπορέλ στην Οδησσό

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπορέλ στην Οδησσό

Πηγή Φωτογραφίας: tovima.gr, Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Τζόζεφ Μπορέλ πραγματοποίησε το Σάββατο αιφνιδιαστική επίσκεψη στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ταξίδεψε στην Ουκρανία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Τζόζεφ Μπορέλ πραγματοποίησε το Σάββατο αιφνιδιαστική επίσκεψη στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ένα χρόνο από τότε που η Ρωσία επισημοποίησε την προσάρτηση τμημάτων τεσσάρων ουκρανικών περιοχών , ήτοι Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Josep Borrell, διαβεβαίωσε από το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της για την ανάκτηση της εδαφικής της ακεραιότητας.

«Η σημερινή επέτειος είναι μια στιγμή για να θυμηθούμε ότι ένα μέρος της ουκρανικής επικράτειας, οι περιοχές του Ντόνετσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα, έχουν προσαρτηθεί παράνομα στη Ρωσία όπως και η Κριμαία προσαρτήθηκε παράνομα στο παρελθόν. Και εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα στηρίξουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για την ανάκτηση της εδαφικής της ακεραιότητας. Και η παρουσία μου εδώ στην Οδησσό είναι να δείξω πώς υποστηρίζουμε την Ουκρανία. Από τη στρατιωτική μας υποστήριξη και την οικονομική μας υποστήριξη, την πολιτική και διπλωματική μας δραστηριότητα για να αναζητήσουμε την ειρήνη, αλλά μια δίκαιη ειρήνη που διαφυλάσσει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας» είπε ο Μπορέλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments