Πολιτική

Μητσοτάκης: Επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ – Δεν είχε συντηρηθεί επί δεκαετίες [vid]

Μητσοτάκης: Επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ – Δεν είχε συντηρηθεί επί δεκαετίες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Στους πληγέντες από τις πλημμύρες, στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, τις νέες φοιτητικές εστίες, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις νέες ταυτότητες, αλλά και το θέμα των ημερών, το κλείσιμο του ΟΑΚΑ που προκάλεσε θόρυβο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Στην επόμενη 4ετία θα υλοποιήσουμε και το πρόγραμμά μας για την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν 8.500 φοιτητές"

Στους πληγέντες από τις πλημμύρες, στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, τις νέες φοιτητικές εστίες, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τις νέες ταυτότητες, αλλά και το θέμα των ημερών, το κλείσιμο του ΟΑΚΑ που προκάλεσε θόρυβο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του.

«Η είδηση είναι πως το ΟΑΚΑ έκλεισε διότι έγινε έλεγχος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα. Γιατί έγινε αυτός ο έλεγχος; Γιατί πολύ απλά προχωράμε στην ανάπλαση του Ολυμπιακού Πάρκου. Γιατί το εντάξαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για τη συντήρησή του. Για να γίνει η συντήρηση έπρεπε να γίνει η μελέτη. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιο λόγο, αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Καλημέρα σας! Έχουμε πολλά να πούμε πάλι και σήμερα. Ομολογώ είναι ελάχιστες οι εβδομάδες που δεν έχουμε πολλά τελικά. Ίσως μόνο οι εβδομάδες των γιορτών. Και ναι, δεν είναι όλα τέλεια, δεν γίνονται όλα αμέσως, δεν μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να διορθώσουμε τα πάντα, αλλά ελπίζω ότι όσοι από εσάς διαβάζετε αυτές τις αναρτήσεις, θα ξέρετε πως προσπαθούμε και εργαζόμαστε σκληρά για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά. Με μικρά ή μεγάλα βήματα, όμως πάντα μπροστά», αναφέρει στον καθιερωμένο απολογισμό της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακής.

«Στα σχόλια παρατήρησα πως αρκετοί από εσάς εκτιμήσατε την «ανασκόπηση της ανασκόπησης» που έκανα την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε θα τη συνεχίσω. Σήμερα λοιπόν έχουμε: τη στήριξη στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, το νέο σύστημα αξιοκρατικής επιλογής διοικήσεων δημοσίων φορέων, τις 17 νέες Eιδικές Mονάδες Aντιμετώπισης Eγκεφαλικών, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος «Σπίτι μου», τον διπλασιασμό του εκπαιδευτικού προσωπικού παράλληλης στήριξης στα σχολεία μας, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις νέες ταυτότητες, την υποχρεωτική ανακοίνωση όλων των ανατιμήσεων προϊόντων που κάνουν τα σούπερ μάρκετ, την έναρξη του εμβολιασμού για τη γρίπη, τη μελέτη στατικότητας του ΟΑΚΑ και την παράδοση του αρχαιολογικού χώρου Φιλερήμου στη Ρόδο», σημειώνει ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments