Αθλητισμός

Σλούκα, σε ευχαριστούμε…

Σλούκα, σε ευχαριστούμε…

Πηγή Φωτογραφίας: Novasports.gr

Ο Μπαρτζώκας άλλωστε μπήκε στο στόχαστρο των… απέναντι εδώ και καιρό, τον Μπαρτζώκα έκραξε δημόσια άλλωστε ο Κώστας Σλούκας. Τον Μπαρτζώκα… απειλεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟ ο Αταμάν. Οι δύο τους πρέπει να έχουν μιλήσει πιο πολύ για τον Ολυμπιακό παρά για την ομάδα τους.

Η απίστευτη κίνηση του Παπανικολάου να δώσει την κούπα στον Μπαρτζώκα εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό για το 17-1, τον πρώτο τίτλο και την φιλοσοφία αυτής της ΟΜΑΔΑΡΑΣ που θα ζήσει και θα πεθάνει μαζί της! Είχα στο μυαλό μου διθυραμβικά σχόλια για αυτή την ισοπεδωτική υπεροχή του Ολυμπιακού. Για έναν τελικό που τον τελείωσε τόσο ηχηρά, τόσο εμφατικά πριν καν αρχίσει. Συνέχισε από το ΟΑΚΑ που τον σταμάτησαν για να μην σπάσει η 35αρα και έφτασε στο +30 δύο φορές αλλά δεν τα κατάφερε. Αρχή είναι ακόμη, αν και αρχίζω να πιστεύω πως δεν πρέπει ποτέ να σπάσει εκείνο το 73-38 (στο φινάλε ήταν 73-48 και μου άρεσε) της παλιάς εποχής του μπάσκετ.

Ξέφυγα από το θέμα μου όμως. Τα όσα συνέβησαν στο παρκέ νομίζω ότι δεν χρειάζονται ανάλυσης. Μια ομάδα έπαιξε με πάθος, τσαμπουκά και την μπασκετάρα που ξέρει να παίζει και σάρωσε, πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και έκανε και το 17-1, για να μην ξεχνιόμαστε. Και προσέξτε, ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον «Σλούκα», τον Γουίλιαμ Γκος δηλαδή που ήρθε στη θέση του 33χρονου αθλητή ενώ ο Σίκμα που ήρθε στη θέση του Βεζένκοφ, παρότι μαχητικός στην άμυνα, έδειξε ιδιαίτερα «τρακαρισμένος» (θέλω να πιστεύω) στην επίθεση.

Και όμως ο κόουτς είχε τις λύσεις. Όπως τις έχει πάντα. «Ποιος θα βάζει τους πόντους που έχασε από πέρσι λέγαμε». Ο Λαρεντζάκης τους έβαλε στο πρώτο ντέρμπι και με το παραπάνω. Ο Λούντζης βοήθησε, ο Κάνααν ήταν παλικάρι, ο Μιλού έκανε πλάκα κάτω από τα καλάθια, ο Φαλ με ένα πόδι και στο χαλαρό πήρε όλα τα ριμπάουντ.

Έκπληκτος και πραγματικά «γεμάτος» για αυτή την κίνηση από τον μεγάλο αρχηγό που έστειλε το μήνυμα παντού! Προφανέστατα και στον καλό του φίλο και συμπαίκτη του μέχρι πρότινος, Κώστα Σλούκα. Τον αθλητή του Παναθηναϊκού πλέον που έζησε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» από την αντίστροφη. Και το… 16-2 για αυτόν όπως εύστοχα είδα στο φούμπου από ένα καλό φιλαράκι. Αλλά το ζητούμενο δεν είναι τι έκανε ο Σλούκας (σ.σ. νομίζω ότι έπαιξε τον χρόνο που ήθελε και ας μην ήταν ηγέτης καθώς ο Γουόκαπ τον «έσβησε» όταν έπρεπε) αλλά τι κάνει ο Ολυμπιακός. Και ο Παπανικολάου με την κίνησή του να δώσει την κούπα στον Μπαρτζώκα που αποθεώθηκε από όλη την ομάδα το φώναξε σε όλους.

Ο Μπαρτζώκας άλλωστε μπήκε στο στόχαστρο των… απέναντι εδώ και καιρό, τον Μπαρτζώκα έκραξε δημόσια άλλωστε ο Κώστας Σλούκας. Τον Μπαρτζώκα… απειλεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟ ο Αταμάν. Οι δύο τους πρέπει να έχουν μιλήσει πιο πολύ για τον Ολυμπιακό παρά για την ομάδα τους.

Αυτή η κίνηση του αρχηγού ήταν όλα τα λεφτά. Για μια ομάδα που έχει την φιλοσοφία και την σφραγίδα του προπονητή της, θα ζήσει και θα πεθάνει με αυτή.

Φεύγοντας και πηγαίνοντας μάλιστα στο απέναντι στρατόπεδο ο Σλούκας αγωνιστικά αποτέλεσε μια μεγάλη απώλεια για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ένας σπουδαίος αθλητής άλλωστε και αυτό ότι και να συμβεί δεν αλλάζει. Μπορεί μάλιστα να δικαιωθεί και για την επιλογή του στην πορεία, κανείς δεν ξέρει τι φέρνει ο καιρός και ακόμη έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας. Τώρα ξεκίνησαν άλλωστε οι ομάδες.

Ότι και να πετύχει στην καριέρα του με τα πράσινα ο Σλούκας δεν αλλάζει όμως το ότι με την απόφασή του και ειδικά τον τρόπο που εκφράστηκε, λίγο πριν φύγει, όταν έφυγε και ακόμη και μέχρι προχθές έκανε τεράστιο καλό στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Καμία συναισθηματική φόρτιση δεν έχουμε για τον Σλούκα, ένα παραπάνω κίνητρο έχουμε» είπε χθες ο Μπαρτζώκας και είναι αλήθεια πως το είδαμε και αυτό. Για αυτό λοιπόν, Σλούκα σε ευχαριστούμε. Γιατί αυτή η ομάδα που έχει χτιστεί με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο και έχει κερδίσει την αναγνώριση από όλους και την αγάπη του κόσμου της έγινε ακόμη πιο «γροθιά».

Αν θα πετύχει και φέτος; Αν θα πάρει και άλλους τίτλους μετά τον πρώτο με το back to back Σούπερ Καπ; Κανείς δεν ξέρει. Σίγουρα θα «πεθάνει» στο παρκέ για να τα πάρει όλα. Για να πάρει κάθε ματς, κάθε πρόκληση, κάθε μάχη.

Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Και ο ΠΑΟ προφανέστατα δεν θα είναι αυτό το σκορποχώρι που είδαμε στη Ρόδο, που έγινε φύλλο και φτερό στις άγριες διαθέσεις του Ολυμπιακού. Είναι σίγουρο πως θα βελτιωθεί και πως στην πορεία θα δούμε «μάχες» αιωνίων που θα μας κρατήσουν σε αγωνία και δεν θα… λήγουν από το πεντάλεπτο.

Από την Παρασκευή κιόλας, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας όπου ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ είναι σίγουρο πως θα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Με άλλη ψυχολογία θα παίξει ο ΠΑΟ μπροστά στον κόσμο του, με ένα κίνητρο παραπάνω για να «απαντήσει» στο ισοπέδωμα της Ρόδου. Ο Ολυμπιακός και η απόδοσή του προφανώς θα κρίνουν το ματς, καθώς μιλάμε για μια έτοιμη ομάδα (που θα έχει και τον Γκος αλλά και τον Μπραζντέικις) απέναντι σε μια ομάδα με 11 νέους παίκτες και νέο προπονητή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments