Policy Briefs

Μελόνι: Διαψεύδει τις φήμες για πτώση της κυβέρνησής της

Μελόνι: Διαψεύδει τις φήμες για πτώση της κυβέρνησής της

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Thetelegraph.co.uk - Giorgia Meloni risks going the way of Liz Truss if she keeps defying the market

Για ψεύδη κάνει λόγο η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η Τζλόρτζια Μελόνι διέψευσε τη «συνωμοσία» και τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνησή του είναι σε κακή κατάσταση και θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια πιο φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, όπως αυτή που ηγήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, Mario Monti, μεταξύ 2011 και 2013. 

Οι λόγοι που δίνονται από τον Τύπο για να εξηγήσουν αυτή την υπόθεση περιλαμβάνουν την τρέχουσα μεταναστευτική κρίση και την έλλειψη συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισής της.

Σε συνέντευξή της, η κ. Μελώνη είπε ότι «σίγουρα δεν θα πέσει λόγω συνωμοσίας». Αυτό που συνέβη σε άλλους πριν από εμένα δεν θα συμβεί σε μένα », αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανατράπηκε το 2011 και αντικαταστάθηκε από τον οικονομολόγο Μάριο Μόντι.

«Αν τα πράγματα πάνε στραβά, θα είναι εξαιτίας μας, λόγω κάτι συγκεκριμένου », πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Η κ. Μελώνη σχολιάζει ωστόσο το ενδεχόμενο πτώσης και διευκρινίζει ότι δεν θα στηρίξει καμία τεχνοκρατική κυβέρνηση. «Αν πέσω, θα επιστρέψω στην ψηφοφορία », τόνισε.

Όλοι οι κεντροδεξιοί υπουργοί αρνήθηκαν την ύπαρξη αυτού του κινδύνου, αλλά αρκετοί τόνισαν ότι υπάρχουν χώρες που κυβερνώνται από την αριστερά που ελπίζουν ότι η Ιταλία σύντομα θα κυβερνηθεί από τεχνοκράτες και ότι η δεξιά θα χάσει την εξουσία.

«Επιθυμούν την ατυχία της Ιταλίας με την ελπίδα να καταλάβουν την εξουσία […] Πολλοί ελπίζουν σε αύξηση του περιθωρίου [αύξηση της διαφοράς μεταξύ των επιτοκίων μιας χώρας και ενός γενικού επιτοκίου αναφοράς] ή σε υποβάθμιση των οίκων αξιολόγησης για να μπορέσουν να αμφισβητήστε την κυβέρνηση και ματαιώστε, για άλλη μια φορά, τη βούληση του λαού» , έγραψε ο υπουργός Άμυνας Guido Crosetto (Fratelli d’Italia/CRE) στο X (πρώην Twitter).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Antonio Tajani (Forza Italia/PPE), λέει ότι δεν ανησυχεί για τη διάδοση φημών και ότι η κυβέρνηση θα είναι σοβαρή, αξιόπιστη και αξιόπιστη στην προστασία της ιταλικής οικονομίας και των επενδυτών.

Οι κύριοι εκπρόσωποι της Fratelli d’Italia, υπό τον όρο της ανωνυμίας, παραδέχονται ότι «μόνο οι κριτές ή ένας εξωτερικός παράγοντας μπορεί να μας κάνει να χάσουμε» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments