Πολιτική

Πέτσας: «Να σταματήσει η απανθρωπιά των φυλακισμένων ζώων»

Πέτσας: «Να σταματήσει η απανθρωπιά των φυλακισμένων ζώων»

Πηγή Φωτογραφίας: MOTION TEAM/eurokinissi

Πέτσας: «Τα άγρια ζώα δεν είναι μπιμπελό για το σαλόνι μας»​

Την ανάγκη να μπει τέλος στη φυλάκιση των ζώων σε πάρκα και ζωολογικούς κήπους τονίζει ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που εορτάζεται σήμερα.​

Για τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, είναι σαφές ότι η σήμερα είναι «μια ημέρα υπενθύμισης ότι ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πως φερόμαστε στα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα, κατοικίδια και παραγωγικά, άγρια ή εξημερωμένα. Και μια μέρα ευθύνης να προάγουμε την ευζωία τους».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον εγκλεισμό των άγριων ζώων, ο κύριος Πέτσας υπενθυμίζει ότι το κυριότερο καθήκον που έχουμε να κάνουμε έναντι των ζώων είναι το «να τα σεβόμαστε πραγματικά οι ίδιοι» και ότι «ένα απτό ελάχιστο δείγμα σεβασμού είναι να πάψουμε να τα κρατούμε φυλακισμένα σε κάθε λογής ζωολογικούς κήπους και πάρκα για να τα φωτογραφίζουμε μια Κυριακή».

«Τα άγρια ζώα δεν είναι μπιμπελό για το σαλόνι μας, ούτε κάδρο για μια σέλφι», συνεχίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως τα ζώα «έχουν ψυχή και φυσικό περιβάλλον για να ζουν πραγματικά, και όχι να κρατούνται σε μικρά ή μεγαλύτερα «κλουβιά» απλά μόνο και για να αναπνέουν».

Ο κύριος Πέτσας επισημαίνει καίρια ότι η απαγόρευση των ζωολογικών κήπων και πάρκων δεν μπορεί να γίνει εφικτή από τη μια ημέρα στην άλλη, με τρόπο αυτόματο, αλλά, απεναντίας, θα χρειαστεί ένα μεταβατικό χρονικό διάστημα, μια «πολυετής μεταβατική περίοδος για να δοθεί φυσικά εύλογος χρόνος σε όσες επιχειρήσεις έχουν επενδύσει σε αυτή τη δραστηριότητα».

Ωστόσο, είναι κρίσιμο – καταλήγει ο κύριος Πέτσας – «αυτή η απανθρωπιά των φυλακισμένων ζώων κάποτε να σταματήσει. Ας το κάνουμε εμείς, η γενιά μας, τώρα!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments