Lifestyle

Κάρλα Μπρούνι: Μίλησε για τη διάγνωσή της με καρκίνο – «Κάντε μαστογραφία»

Κάρλα Μπρούνι: Μίλησε για τη διάγνωσή της με καρκίνο – «Κάντε μαστογραφία»

Πηγή Φωτογραφίας: Carla Bruni Debuts Messika's New High Jewelry Collection, “Midnight Sun" - V Magazine

Για τη δική της εμπειρία με τον καρκίνο, μίλησε η Κάρλα Μπρούνι και μοιράστηκε το πιο σημαντικό μήνυμα

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και η Κάρλα Μπρούνι πήρε την ευκαιρία να μιλήσει για την δίκη της περιπέτεια υγείας, αλλά και την καθοριστική σημασία που έχουν για την υγεία, οι προληπτικές μαστογραφίες.

View this post on Instagram

A post shared by Carla Bruni (@carlabruniofficial)

Η ίδια αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2019, ωστόσο ήταν ένα θέμα για το οποίο δυσκολευόταν πολύ να μιλήσει δημόσια και να ανοιχτεί σχετικά με αυτό. Παραδέχθηκε λοιπόν πως δίσταζε για καιρό να μιλήσει για το θέμα, τονίζοντας πως τώρα το κάνει μόνο και μόνο για να δώσει ένα μήνυμα προς τις γυναίκες: η μαστογραφία σώζει ζωές.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού πριν από τέσσερα χρόνια. Χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, πέρασα τη συνήθη θεραπευτική αγωγή για αυτό τον τύπο καρκίνου», ανέφερε η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί. «Αλλά ήμουν τυχερή: ο καρκίνος μου δεν ήταν ακόμη επιθετικός. Γιατί δεν ήταν; Επειδή δεν είχε χρόνο να γίνει επιθετικός», συνέχισε και εξήγησε πως χάρη στο γεγονός ότι κάνει κάθε χρόνο μαστογραφία, απέφυγε τη μαστεκτομή.

«Κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, κάνω μαστογραφία. Αν δεν έκανα κάθε χρόνο, δεν θα είχα αριστερό μαστό σήμερα», έγραψε η Κάρλα Μπρούνι. «Δεν γράφω αυτή την ανάρτηση για να σας δώσω λεπτομέρειες για την υγεία μου. Όχι, ο λόγος που κάνω την ανάρτηση είναι για να στείλω ένα μήνυμα. Ένα θεμελιώδες μήνυμα για όλες τις γυναίκες που το διαβάζουν αυτό. Κάντε μαστογραφία κάθε χρόνο. Κάντε μαστογραφία, οι ζωές σας εξαρτώνται από αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments