Πολιτική

Στέλιος Πολίτης: Η νέα επιλογή στην 6η Κοινότητα της Αθήνας

Στέλιος Πολίτης: Η νέα επιλογή στην 6η Κοινότητα της Αθήνας
Γράφει ο Στέλιος Πολίτης, Οικονομολόγος MSc, Υποψήφιος 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη "Αθήνα Ψηλά"

Η επιλογή μου να ασχοληθώ με την πολιτική και μάλιστα με την τοπική αυτοδιοίκηση ήρθε μετά από πολλή και ώριμη σκέψη, γνωρίζοντας πως αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Ασχολούμαι με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια σε επίπεδο Σχολής και πλέον επέλεξα να κάνω το βήμα και να ασχοληθώ με τον τόπο που γεννήθηκα και κατοικώ. Την Αθήνα και συγκεκριμένα την 6η Δημοτική Κοινότητα.

Είμαι από τους ανθρώπους που έζησε από πρώτο χέρι τις παραλήψεις χρόνων στην Αθήνα και καταλαβαίνω απόλυτα τα παράπονα των συμπολιτών μου. Η απόφασή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου μας Κώστα Μπακογιάννη και της παράταξη ¨Αθήνα Ψηλά¨ ήταν ξεκάθαρη. Κι αυτό γιατί ο Δήμαρχος είναι πάνω από όλα άνθρωπος, βγαίνει έξω, βλέπει και συζητά με τον κόσμο. Είναι ένα σύγχρονο παράδειγμα Δημάρχου που δεν κλείνεται σε ένα γραφείο, είναι γνώστης των προβλημάτων και ασχολείται προσωπικά με τις ανάγκες του Δήμου.

Την  προηγούμενη τετραετία έγιναν ουσιώδη, μικρά και μεγάλα έργα. Παράδειγμα είναι ο πεζόδρομος της Φωκίωνος Νέγρη, μικρές και μεγάλες πλατείες σε πολλές γειτονιές, φωτισμός led σε πολλούς δρόμους, ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται. Επίσης το εμβληματικό θέατρο του Λυκαβηττού που άνοιξε πάλι τις πύλες του, ο Λόφος του Στρέφη που επιτέλους έγινε ένας πνεύμονας πρασίνου και ξανασυνδέθηκε με την γειτονιά των Εξαρχείων, που μπορεί να τον επισκεφτεί ο καθένας με ασφάλεια. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε και το Πεδίον του Άρεως που επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη αναγεννήθηκε.

Σίγουρα υπάρχουν και εκκρεμότητες και πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει συγκεκριμένο και συντεταγμένο σχέδιο, κοστολογημένο και κυρίως με αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω αναβάθμισης της Αθήνας μας. Πλέον υπάρχει η εμπειρία και η γνώση για τα μικρά και μεγάλα έργα που εκκρεμούν. Σίγουρα έγιναν λάθη, τα οποία έχουν αναγνωριστεί και έγιναν μάθημα για το μέλλον.

Ως νέος υποψήφιος στην 6η Δημοτική Κοινότητα, δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα τετριμμένα, αν και τα γνωρίζω. Σίγουρα χρειάζεται περισσότερο πράσινο, είναι επιβεβλημένη η επισκευή των πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις και στους μικρούς δρόμους της πόλης (σήμερα εφαρμόζεται ήδη ένα μεγάλο πρόγραμμα στον τομέα αυτό). Δεν θέλω να είμαι από αυτούς που απλά θα υποσχεθούν. Θέλω να είμαι αυτός, που με χαμηλά το κεφάλι, θα ακούσω με σεβασμό τον καθένα ξεχωριστά, θα γίνω η φωνή των συμπολιτών μου, θα γίνω αυτός που θα σηκώνει το τηλέφωνο, αυτός που δεν θα διστάζει κανείς να του μιλήσει ειλικρινά και ξεκάθαρα για όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν. Θέλω να είμαι αυτός που θα προσπαθήσει πραγματικά για να βελτιώσει τον τόπο του.

Η όρεξη, η εμπειρία και το πρόγραμμα για να πάμε μαζί ένα βήμα πιο μπροστά τις γειτονίες μας υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Γράφει ο Στέλιος Πολίτης, Οικονομολόγος MSc, Υποψήφιος 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη “Αθήνα Ψηλά”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments