Lifestyle

Δανάη Λουκάκη: Ο παππούς μου πέθανε στο ναυάγιο της Φαλκονέρας, δεν βρέθηκε το σώμα του

Δανάη Λουκάκη: Ο παππούς μου πέθανε στο ναυάγιο της Φαλκονέρας, δεν βρέθηκε το σώμα του

Πηγή Φωτογραφίας: Δανάη Λουκάκη βιογραφία, παραστάσεις, ταινίες, σειρές - unstage.gr

«8 Δεκεμβρίου του '66 έγινε αυτό το ναυάγιο, καταστράφηκαν όλες αυτές οι οικογένειες» συμπλήρωσε η ηθοποιός

Η Δανάη Λουκάκη έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Ηλέκτρα», στην οποία και συμμετέχει, ενώ στη συνέχεια μίλησε για μια προσωπική της ιστορία.

View this post on Instagram

A post shared by Danae Loukaki (@danae_loukaki)

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και με αφορμή το «Ναυάγιο» του MEGA, αποκάλυψε πώς έχασε τον παππού της στην τραγωδία της Φαλκονέρας.

«Το “Ναυάγιο” το κάνει ο κύριος Καραγιάννης και σκεφτόμουν τι θα είχε γίνει, αν μου πρότειναν να είμαι σε αυτή τη σειρά. Του είπα ότι δεν μπορώ να το δω, γιατί είχα χάσει τον παππού μου στο ναυάγιο της Φαλκονέρας. Είναι από τους αγνοούμενους που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός του. Είναι ο μπαμπάς της μαμάς μου. Και ο προπάππους μου πνίγηκε 52 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μαμά μου είχε γεννηθεί τον Μάιο του ’66 και ο παππούς μου ανέβαινε για να δει τη μητέρα μου και να κάνει κάνα ψώνιο για το μαγαζί. Και 8 Δεκεμβρίου του ’66 έγινε αυτό το ναυάγιο. Μετά, καταστράφηκαν όλες αυτές οι οικογένειες», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, γίνεται μνημόσυνο στα Χανιά. «Μου έλεγε η γιαγιά μου ότι κάθε χρονο γίνεται μνημόσυνο στα Χανιά. Μέσα σε τρία χρόνια, η Κρήτη έζησε δύο τραγωδίες. Κάθε 8 Δεκέμβρη, γίνονται μνημόσυνα. Από το ’66 μέχρι σήμερα. Η γιαγιά μου θυμόταν τις μητέρες των θυμάτων. Πήγε πέρυσι και οι περισσότεροι έχουν φύγει πια. Είναι μια σύγχρονη τραγωδία. Είναι τρομερή ιστορία και ξέρω την ιστορία της οικογένειάς μου. Δεν γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των θυμάτων, γιατί δεν καταγράφονταν ονομαστικά τα εισιτήρια», εξήγησε.

Τέλος, μίλησε για τη σειρά «Ηλέκτρα», στην οποία παίζει. «Είναι μια συναισθηματική ιστορία μέσα στη δικτατορία. Είναι η Ηλέκτρα που είναι καταπιεσμένη κι εμφανίζεται ο δάσκαλος που της ταράζει τη ζωή. Κουβαλάει ένα τεράστιο βάρος που αποκαλύπτεται από το πρώτο επεισόδιο. Θα δούμε πού θα βγάλει όλη αυτή η ιστορία», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments