Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση τομεαρχών, ο νέος “πονοκέφαλος” του κ. Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση τομεαρχών, ο νέος “πονοκέφαλος” του κ. Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: 363779] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΛΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν οι νέοι τομείς ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν πως αρκετά κορυφαία στελέχη, που είναι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου, έχουν επιλέξει να απέχουν.

Η «σφραγίδα» πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην «εποχή Κασσελάκη» μπήκε με τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας την εβδομάδα που πέρασε. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πλέον μόνο 47 βουλευτές και στη μισογεμάτη αίθουσα της Γερουσίας δεν μπορούσε να μη γίνει φανερό το «παγωμένο» κλίμα που υπήρχε. Συγκροτήθηκε ένα «μπλοκ» 16 βουλευτών που μπορεί να μην έχει ευθεία αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο πρόκειται για το 1/3 της δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να συμβαδίσει και να δεχτεί έτσι απλά τις επιλογές του προέδρου.

Το «κόκκινο πανί» εξακολουθεί να είναι ο Παύλος Πολάκης. Είναι γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε αρκετή «μουρμούρα» και αρνητικά μηνύματα από βουλευτές σε σχέση με τις πληροφορίες για την τοποθέτησή του στο πόστο που κατείχε από το 2012 ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ως συντονιστή των Επιτροπών Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου. Είναι μια κομβική θέση, καθώς θα πρέπει να έρχεται σε καθημερινή επαφή με τους βουλευτές, τους τομεάρχες και τα τμήματα του κόμματος ώστε να ελέγχει και να προωθεί τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και την αντιπολιτευτική τακτική. Λίγο πριν συνεδριάσει η Κ.Ο. κανείς δεν γνώριζε αν τελικά ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα συμμετέχει στο σχήμα του νέου «διευθυντηρίου». Κατά πολλούς ήταν μια απόφαση που πάρθηκε την τελευταία στιγμή.

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη την Πέμπτη ήταν σαφές. Δεν σκοπεύει να «συρθεί» και να εξαρτά τις αποφάσεις του με βάση τις ενστάσεις που θα έχει μερίδα βουλευτών για τα πρόσωπα που επιλέγει να είναι στον στενό του κύκλο. Ο Παύλος Πολάκης, άλλωστε είναι ένας από τους «στρατηγούς» της νίκης του που τον στήριξε από την πρώτη στιγμή. Και ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να έχει δίπλα του και να τον ενημερώνουν πρόσωπα που εμπιστεύεται. Κανείς, άλλωστε δεν θέλει τον Χανιώτη βουλευτή με το αψύ ύφος και την εκρηκτική συμπεριφορά απέναντί του. Πλέον υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Πόσο δομική και συντονισμένη θα είναι η αντιπολίτευση που θα ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή όταν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα μιλά με το ζόρι με την άλλη μισή και με τον συντονιστή υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας; Κανείς δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις και τη δουλειά που είχε κάνει ο Παύλος Πολάκης στο τομέα Διαφάνειας την περασμένη τετραετία. Διαφωνούν με τον τρόπο που επικοινωνεί τα μηνύματά του. Αρκετοί μάλιστα στέκονται στην πρόσφατη κόντρα του στην Ολομέλεια της Βουλής με την Ειρήνη Αγαπηδάκη όπου διαμήνυσε πως η αντιπολίτευση από εδώ και πέρα θα αλλάξει.

Τη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν οι νέοι τομείς ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν πως αρκετά κορυφαία στελέχη, που είναι κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου, έχουν επιλέξει να απέχουν. Οι επόμενες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι κρίσιμες, καθώς στο τραπέζι θα πέσει ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου και η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμαστεί για άλλη μια φορά. Στελέχη της «Ομπρέλας» δεν συμφωνούν με την μετάθεσή του και επιμένουν να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο. Για να γίνει αυτό οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν άμεσα. Ορισμένοι λιγότερο «σκληροπυρηνικοί» θέτουν ως ανώτατο όριο καθυστέρησης τις αρχές του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments