Πολιτική

Αθήνα: Μεγάλο φαβορί ο Μπακογιάννης, για την έκπληξη ο Δούκας

Αθήνα: Μεγάλο φαβορί ο Μπακογιάννης, για την έκπληξη ο Δούκας

Πηγή Φωτογραφίας: [364105] ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον β' γύρο πρόκειται να εκλεγεί ο νέος δήμαρχος Αθηναίων.

Σε β’ γύρο θα εκλεγεί ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης, «άγγιξε», αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πολυπόθητο 43% που θα του έδινε τη νίκη από τον α’ γύρο.

Ο νυν δήμαρχος συγκέντρωσε το 41,37% (σε ενσωμάτωση 99,78%) και πάει με ένα πολυ ισχυρό προβάδισμα νίκης που δεν μπορεί να σπάσει.

Εκεί που έγινε η έκπληξη, ήταν με τον ποιον θα… αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κώστα Ζαχαριάδη, έχασε πανηγυρικά από τον Χάρη Δούκα, καθώς ο υποψήφιος με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, συγκέντρωσε το 14,20%, έναντι 13,35% του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει… κρότο.

Μάλιστα, πολύ κοντά στον Ζαχαριάδη σε ψήφους ήταν και ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ με 12,86%.

Να τονιστεί πως σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2019, ο Κ. Μπακογιάννης έχει πανομοιότυπα ποσοστά (τότε είχε 42,65% και στον β’ γύρο εκλέχθηκε με 65,25%), ενώ δεύτερος ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος με 16,98% την πρώτη Κυριακή και 34,75% στον β’ γύρο.

Τρίτος ήταν τότε ο Παύλος Γερουλάνος από το ΠΑΣΟΚ με 13,19% (μικρή άνοδος για τον νέο υποψήφιο του κόμματος, Χ. Δούκα), ενώ εντυπωσιακή άνοδο είχε ο Ν. Σοφιανός με 5,4% σε σχέση με το 2019 (τότε είχε πάρει 7,46%).

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης σε σχέση με το 2019, καθώς έχασε περίπου δύο μονάδες.

Μπακογιάννης: Το ταξίδι το ξεκινήσαμε μαζί και θα το τελειώσουμε μαζί

Ο Κώστας Μπακογιάννης στις δηλώσεις για το αποτέλεσμα της κάλπης του πρώτου γύρου εξέφρασε την χαρά του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως έχω πάρα πολύ μεγάλη χαρά και πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και θέλω απόψε να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη μας την ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους του κεντρικού ψηφοδελτίου και των διαμερισμάτων. Όλοι δώσαμε την ψυχή μας. Τους είμαι ευγνώμων και θέλω να ξέρουν ένα πράγμα. Ότι αυτό το ταξίδι το ξεκινήσαμε μαζί και θα το τελειώσουμε μαζί και ένα ταξίδι πενταετίας», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αισιόδοξος ότι μπορεί να πετύχει την ανατροπή στον Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, εμφανίστηκε ο Χάρης Δούκας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Τώρα», αφού αναφέρθηκε αρχικά στους συνεργάτες του, τους εθελοντές και όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους, στη συνέχεια είπε:

«Τους ευχαριστώ που πίστεψαν στο όνειρο, που έκαναν το αδύνατο δυνατό μόλις σε δύο μήνες. Μπροστά μας έχουμε μια εβδομάδα αγώνα κι ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε με τη δημοτική Αρχή του κ. Μπακογιάννη, που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα και μας φορτώνει με νέα, είτε μαζί, όλοι μας με την ψήφο μας θα αλλάξουμε την πόλη βελτιώνοντας τη ζωή μας.

Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών στον Δήμο Αθήνας, ο Κ. Ζαχαριάδης, δεν σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά τόνισε πως θα ζητήσει από τον Χ. Δούκα να συναντηθούν σήμερα για να «συζητήσουμε για το περιεχόμενο της διοίκησης της προοδευτικής Αθήνας».

Η μάχη των σταυρών στην Αθήνα

Στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη, με την ενσωμάτωση στο 6,22%, προηγούνται σε σταυρούς ο Νίκος Αβραμίδης, ο Χρήστος Τεντόμας, ο Μανώλης Καλαμπόκας, η Αλεξία Έβερτ, ο Γιώργος Βουλγαράκης, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ο Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Ευγένιος Κολλάτος, ο Νικόλας Βαφειάδης, ο Βασίλης Αξιώτης και η Δανάη Μιχελάκου Βορίδη.

Στην 13η θέση στο ψηφοδέλτιο, με την ενσωμάτωση σταυρών στο 86%, είναι ο Κριστόφ Βαζέχα, μια θέση πίσω του η κόρη του Μίμη Δομάζου, Πόπη, ενώ αρκετά πίσω σε ψήφους (εκτός 20αδας στο ψηφοδέλτιο) είναι οι Νικόλας Γιατρωμανωλάκης, Νικολέτα Καρρά κ.α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments